Válogatott: A magyar válogatottban szeretnek és tisztelnek – Nikolics

Vágólapra másolva!
2020.10.11. 08:37
null
A hatékonyan futballozó Nikolics Nemanja bízik benne, válogatottunk Belgrádban a szebbik arcát mutatja (Fotó: Szabó Miklós)
Nikolics Nemanja szerint Belgrádban is bizonyíthat a magyar labdarúgó-válogatott. A Mol Fehérvár csatára örült szófiai góljának, ám a bolgárok elleni találkozó másnapján már a Szerbia elleni meccs volt a téma.

Nem hétköznapi, ha a magyar válogatott aktuális mérkőzése előtt az ellenfél sajtója kiemelten foglalkozik valamely magyar labdarúgóval, ám a Szerbia–Magyarország találkozó előtt talán érthető, hogy ez volt a helyzet. Egyfelől a zentai születésű, szerb származású édesapától és magyar édesanyától származó Nikolics Nemanja neve szülőhazájában sem cseng ismeretlenül – a Szportszki zsurnal szombati száma terjedelmes interjút közölt a támadóval –, másfelől legutóbbi két meccsén két gólt szerzett a válogatottban, ráadásul mindkétszer csereként volt eredményes. Válogatottbeli formáját elnézve nem zárható ki, hogy vasárnap este kezdőként rohamozza a szerbek kapuját.

FIGYELIK A GÓLKIRÁLYT

A szerbiai kötődésű magyar játékosokról Misko Todicsot, a Szportszki zsurnal nevű sportlap szerkesztőjét is megkérdeztük.

„A többség tisztában van vele, hogy Nikolics Nemanja korábban Magyarországon, Lengyelországban és az Egyesült Államokban is gólkirály lett, a szerb napilapok rendszeresen közölnek vele interjút, a vasárnapi meccset megelőzően is sokat forgott a neve a sajtóban – mondta lapunknak a szerb sportújságíró. – Holender Filip esete kicsit más, őt eddig inkább csak a szakmabeli újságírók ismerték. Tudom, hogy Kragujevacban született és a szülei szerbek, de mivel már gyermekkorában Magyarországra került, a szurkolóknak nem igazán volt idejük megismerni őt. Ám most, hogy a Partizanhoz szerződött, vélhetően hamar változik a helyzet.”     

„Bevallom, nincs sok emlékem erről az arénáról – mondta szombat este a Crvena zvezda stadionjának sajtótermében a 32 esztendős Nikolics.  – Csak annyi rémlik, hogy gyerekként néztem a válogatott meccseit, de eddig nemhogy a szerb válogatott, még szerb csapat ellen sem léptem pályára. Ebben az országban születtem, az itteni rokonaimat és barátaimat a mai napig meglátogatom, de nekem nem számít kifejezetten különleges meccsnek a vasárnapi. Ugyanúgy nyerni akarok, ahogy a bolgárok ellen akartam, és ahogy Oroszország ellen szeretnék. A magyar válogatottban kaptam bizonyítási lehetőséget, olyan csapatban futballozom, ahol szeretnek és tisztelnek, számomra csak az számít, hogy piros-fehér-zöld színekben meccseket nyerjek.”

Az Oroszország és Bulgária ellen is eredményes csatár szerint hiába számít esélyesebbnek az ellenfél, az utóbbi két idegenbeli győzelem után Belgrádban is kellő önbizalommal léphet pályára a magyar együttes.

„Törökországban és Bulgáriában is győztünk, a legutóbbi három találkozón összesen hat gólt szereztünk – folytatta a játékos. – Ezek után hiba lenne feladni a támadójátékot, az ellenfél kapuja előtt ugyanolyan önbizalommal kell játszanunk, mint az említett mérkőzéseken. A szerb válogatottban olyan futballisták szerepelnek, akik bármelyik pillanatban eldönthetik a találkozót, úgyhogy végig összpontosítanunk kell, és a minimumra csökkenteni a hibák számát. Egyik csapat sem játszik döntetlenre, mindkét fél győzni akar, bízom benne, hogy nekünk sikerül.”

(Fotó: Szabó Miklós)
(Fotó: Szabó Miklós)
Könyves Norbert (Fotó: Török Attila)
Könyves Norbert (Fotó: Török Attila)

Hozzátette, a mostani válogatott szünetben a Bulgária elleni Eb-pótselejtező volt a legfontosabb, a győzelemmel a csapat teljesítette az elvárásokat – persze minden csatár lelkét simogatja, ha góllal járulhat hozzá a sikerhez.

„Örülök, hogy Szófiában is betaláltam, elvégre csereként léptem pályára, és senkinek sem kell elmondani, ilyenkor mit vár a szakvezető a játékostól  – így Nikolics Nemanja. – Próbáltam lendületet vinni a játékba, boldog voltam, amikor láttam, hogy a hálóban köt ki a fejesem, de nincs idő ünnepelni. Annyira sűrű a program, hogy már a szófiai meccs másnapján a szerbekről beszélgettünk. Biztos vagyok benne, hogy a szakmai stábtól minden segítséget megkapunk, amire szükségünk lehet vasárnap. A szerb játékosok pályafutása önmagáért beszél, sokan őket tartották a négyesünk legnagyobb esélyesének. Ennek ellenére nem kezdték jól a sorozatot, két meccsen egy pontot szereztek, úgyhogy hazai pályán nyilván próbálnak javítani. Nem gond, ha sokan esélytelennek tartanak minket, Törökország ellen sem sokan fogadtak volna ránk, mégis borítottuk a papírformát. Magabiztos játékkal hoztuk el a három pontot, Oroszország ellen háromgólos hátrányban sem adtuk fel, az utolsó percig harcoltunk, Szerbia ellen is ilyen hozzáállásra lesz szükség. Vélhetően mindkét csapatban lesznek változások a csütörtöki meccsekhez képest, és bár a szerbeknél a kispadon is kivételes képességű játékosok ülnek, nincsen félnivalónk. Úgy kell futballozni, mint az utóbbi három mérkőzésen, és akkor ezúttal is lesz esélyünk a győzelemre.”

Irány Belgrád! – Holender Filip hangulatára Szófiában nem lehetett panasz (Fotó: Szabó Miklós)
Irány Belgrád! – Holender Filip hangulatára Szófiában nem lehetett panasz (Fotó: Szabó Miklós)

NEMZETEK LIGÁJA, 3. FORDULÓ
VASÁRNAP

B-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT
20.45:
Szerbia–MAGYARORSZÁG, Belgrád (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Oroszország–Törökország, Moszkva

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 2 2 6–3 +3 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–3 0 3
3. Törökország 2 1 1 0–1 –1 1
4. Szerbia 2 1 1 1–3 –2 1

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE SZERBIA ELLEN
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Babják Bence, Kocsmár-Tóth István(szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) ésSzabó Miklós(fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik