Válogatott: A hozzáállás most nem párosult eredménnyel – Schäfer

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 23:45
null
Schäfer András szerint a hozzáállással nem volt probléma (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
A 4–0-s angol győzelemmel záruló világbajnoki selejtező után Schäfer András, Sallói Dániel és Szalai Attila értékelte a látottakat az M4 Sportnak.

 

„Nagyon csalódott vagyok, mert jól kezdtük a mérkőzést – mondta Schäfer András. – Az első félidőben szinte mindent meg tudtunk csinálni, amit a mester kért tőlünk, az angolok helyzetet sem tudtak kialakítani. A második félidőben megingott a csapat, és ez nem fér bele ilyen kvalitású ellenféllel szemben. Kihasználták, tíz perc alatt rúgtak három gólt három helyzetből. Tanulnunk kell a hibáinkból. Igyekszünk javítani, de legalább ilyen nehéz meccs vár ránk az albánok ellen. Nem kellett volna ennyire szétesnünk, jobban kellett volna reagálnunk az első gólra, nem lett volna szabad rögtön megkapni a másodikat. Alapvetően nem volt baj a hozzáállással, sajnos most ez nem párosult eredménnyel, de a szurkolók előtt le a kalappal, visszahozták az Eb hangulatát. Ami a jövőt illeti, két fontos meccs vár ránk, nem engedhetjük meg hogy pontokat veszítsünk, meg kell tartanunk az esélyt a csoport második helyére.”

„Roppant erős angol váltogatottal játszottunk, komoly volt a tempó – mondta Sallói Dániel. – Sajnálom, hogy ez volt a vége, remélem, hogy legközelebb már győztes meccsen léphetek pályára. Jól tartottuk magunkat az első félidőben, de utána egy-két szituációban kijön a különbség. Tovább kell lépnünk, mert most két fontos meccs jön.”

Hálásak vagyunk a szurkolóknak, rendkívül jólesik, hogy egy vesztes mérkőzés után is ekkora szeretetet kapunk tőlük – mondta Szalai Attila. – A mérkőzés miatt csalódottak vagyunk, mert egy ilyen első félidő után nem lett volna szabad így folytatnunk. Voltak olyan elemei a játékunknak, amelyekre lehet építeni. Jó volt a labdakihozatalunk, egy ilyen erős ellenfél ellen, azonban fejlődni kell az védekezésben. A második félidőben egyszerűen túl sokat hibáztunk, ennyit nem engedhetünk meg magunknak. Olyan csapat ellen játszottunk, amely azonnal kihasználja őket. Fontos mérkőzés jön Albánia ellen, mindent megteszünk a győzelemért.”

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
4. FORDULÓ
I-CSOPORT

Magyarország–Anglia 0–4 (0–0)
Budapest,
Puskás Aréna, 60 000 néző. Vezette: Cakir (török)
Magyarország:
Gulácsi – Kecskés Á., Orbán, Szalai A. – Bolla B. (Varga K., 70.), Kleinheisler (Gazdag, 82.), Szoboszlai, Schäfer, Fiola – Sallai (Sallói, 66.), Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Anglia: Pickford – K. Walker, Stones, Maguire, Shaw – Ka. Phillips, Rice (J. Henderson, 88.) – Sterling, Mount (Lingard, 84.), Grealish (Saka, 88.) – Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Sterling (55.), Kane (63.), Maguire (69.), Rice (87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik