Válogatott: Maximálisan oda kell tennünk magunkat – Sallai

K. T. I. , P. V.K. T. I. , P. V.
Vágólapra másolva!
2020.11.09. 17:03
null
Sallai Roland úgy érzi, karrierje legfontosabb mérkőzése következik (Fotó: Török Attila)
Sallai Roland és Szalai Attila Telkiben, a magyar labdarúgó-válogatott sajtónyilvános edzése előtt beszélt az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtező jelentőségéről. Mindkét futballista a 2016-os Európa-bajnoki mérkőzést elevenítette fel, illetve az izlandiak fizikai erőn alapuló játékát hangsúlyozta. Sallaiék szerint akár lesz Szoboszlai Dominik, akár nem, a válogatott képes lesz felvenni a versenyt az északi riválissal – az ugyanakkor sajnálatos, hogy drukkerek nélkül kell megrendezni a találkozót a Puskás Arénában.

Sallai Roland szerint sajnálatos, hogy a vírushelyzet miatt úgy alakult, nem lehetnek majd nézők a meccsen, ugyanakkor reméli, „a tévékészülékeken keresztül is örömöt csalhatnak” majd a drukkerek arcára. „A szurkolók azok, akik mindig tizenkettedik játékosként ott vannak mögöttünk a nehéz pillanatokban is. Most sajnos nem lehetnek. Nem lesz így egyszerűbb a mérkőzés.”

Újságírói kérdésre hozzátette, a 2016-os Európa-bajnoki mérkőzést csupán tévén nézhette, és úgy érzi, Izland azóta némileg kicserélődött, „némileg meggyengültek", de így is rengeteg jó játékosa van a válogatottnak, akire oda kell figyelni.

„Azt gondolom, hogy aki odakerül a kapu elé, annak oda kell koncentrálnia. Mindegy, hogy csatár vagy védő, maximálisan ki kell használnunk a lehetőségeinket.”

„Nemcsak nekem, a társaimnak is ez lehet majd a legfontosabb mérkőzésük. Tényleg nagyon készülünk erre a mérkőzésre, és reméljük, hogy sikerrel hagyhatjuk el a pályát csütörtök este” – reagált a kérdésre, hogy pályafutása legfontosabb mérkőzése vár-e rá Izland ellen.

Hozzátette, igazat tud adni a szövetségi kapitánynak abban, hogy a jelenlegi izlandi válogatott nincs olyan erős, mint az októberi ellenfeleink közül Szerbia vagy Oroszország volt. Ugyanakkor „ezen a szinten nincs könnyű mérkőzés. Maximálisan oda kell tennünk magunkat.”

Szoboszlai Dominik lehetséges hiányáról is beszélt:„A negatív hírek sosem jók, de profi játékosok vagyunk, igyekszünk túltenni magunkat ezen, és koncentrálni a mérkőzésre.

„A szervezettség és a csapategység volt az októberi sikerek kulcsa. Ezen az úton szeretnénk tovább járni” – mondta Szalai Attila, aki Szófiában a Bulgária elleni pótselejtezőn, majd az azt követő szerbiai és oroszországi Nemzetek Ligája-meccsen is kezdő volt.

„Dominikról annyit tudunk, hogy ma volt egy tesztje, várják az eredményt, várjuk mi is. Sajnáljuk nagyon, hogy nem lesznek nézők, de az egészség a legfontosabb, bízunk abban, hogy az otthon, a tévé előtt drukkolóknak nagyon nagy örömet fogunk szerezni” – reagált a nap negatív híreire a válogatottban bő egy éve bemutatkozó bekk.

„Úgy gondolom, Izland nagyon jó csapat, fizikailag rendkívül erős játékosokkal. Fel kell vennünk velük a harcot, a csapategységünkkel, az egyéni kvalitásunkkal föléjük kell tudnunk kerekedni.”

Szalai volt a legutóbbi válogatott meccstrión az egyetlen futballista, aki végigjátszotta mind a három találkozót.

„Szerencsére jó állapotban érzem magam, remélem, ez így marad. Az év legfontosabb meccse előtt járunk. Ez nyomás, de ennek a nyomásnak édes tehernek kell lennie. Extra motivációnak, hogy ilyen lehetőségünk van.”

„Anno a családom társaságában, álmodozó kisgyermekként követtem a válogatott teljesítményét. Átéltem, mekkora öröm szabadult fel az országban minden futballszerető ember szívében. Ezt szeretnénk megismételni.”

Szalai Attila hozzátette, bár nem gyakori, hogy tétmeccsen tizenegyest lő, ha erre kerülne sor, bátran odaállna.

„Tudjuk, hogy nagyon erősek a pontrúgásoknál, ebből fel fogunk készülni a lehető legjobban” – tette hozzá a ballábas hátvéd.

A VÁLOGATOTT EDZÉSÉNEK ELSŐ PERCEI

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA

EB-PÓTSELEJTEZŐ (NL-RÁJÁTSZÁS)
November 12.
20.45:
Magyarország–Izland (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
November 15., 20.45:Magyarország–Szerbia(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
November 18., 20.45:
Magyarország–Törökország (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország4227–4+38
2. MAGYARORSZÁG42114–3+17
3. Törökország4313–4–13
4. Szerbia4223–6–32

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők:Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók:Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

AZ IZLANDI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Hannes Halldórsson (Valur), Ögmundur Kristinsson (Olympiakosz – Görögország), Rúnar Rúnarsson (Arsenal – Anglia)
Védők: Ari Skúlason (Oostende – Belgium), Hördur Magnússon (CSZKA Moszkva – Oroszország), Birkir Saevarsson (Valur), Kári Árnason (Víkingur Reykjavík), Ragnar Sigurdsson (FC Köbenhavn – Dánia), Sverrir Ingason (PAOK – Görögország), Hólmar Eyjólfsson (Rosenborg – Norvégia), Hjörtur Hermannsson (Bröndby – Dánia), Victor Pálsson (Darmstadt – Németország)
Középpályások: Birkir Bjarnason (Brescia – Olaszország), Aron Gunnarsson (el-Arabi – Katar), Gylfi Sigurdsson (Everton – Anglia), Rúnar Már Sigurjónsson (Asztana – Kazahsztán), Arnór Sigurdsson (CSZKA Moszkva – Oroszország)
Támadók: Jóhann Gudmundsson (Burnley – Anglia), Albert Gudmundsson (AZ Alkmaar – Hollandia), Alfred Finnbogason (Augsburg – Németország), Jón Dadi Bödvarsson (Millwall – Anglia), Kolbeinn Sigthórsson (AIK – Svédország), Vidar Kjartansson (Valerenga – Norvégia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik