A labdáért a rádió Talpra magyar című reggeli műsorában lehetett licitálni. 8 óra 30 perckor még 320 ezer forinton állt a licit, de a műsor végére ez az összeg 500 ezerre emelkedett. Ennyit adott a neve elhallgatását kérő hallgató azért a labdáért, amelyet talán Gera Zoltán is kapura küldött a franciaországi tornán. A licit nyertese kapott egy darabot az egyik hálóból is, amelyet mindkét csapat megrezgetett az emlékezetes találkozón.

A Petőfi Rádió karácsonyi jótékonysági árverésén összegyűlt pénz az Igazgyöngy Alapítványhoz kerül.

„A Berettyóújfalui kistérségben komplex esélyteremtő munkát végzünk, amivel a következő generáció életét szeretnénk könnyebbé tenni, a pénzt erre a célra fordítjuk” – mondta el az adásban L. Ritók Nóra, az alapítvány igazgatója, aki hozzátette, hogy a munkahelyteremtés, az önfenntartás kialakításának segítése és a kríziskezelés a legfontosabb feladatuk a kistérségben. Többek között váratlan kiadások fedezését segítik olyan családok esetében, amelyek anyagi gondokkal küzdenek.

„Ha egy rászoruló gyerek valamilyen díjat nyer, segítenek az utazásban, hogy átvehesse azt, és részesülhessen az örömben, ami ezzel jár. Segítenek tanszereket vásárolni, ha szükséges, vagy betegség esetén gyógyszerhez jutni. A támogatást fedező krízisalapba kerül az árverésen befolyt összeg” – mondta az igazgató, aki megköszönte a rádió és partnerei segítségét.

„Örömmel tettük, és a jövőben is örömmel csatlakozunk ilyen kezdeményezésekhez” – zárta a beszélgetést Harsányi Levente, a Talpra magyar műsorvezetője.