Ünnepi interjú Gyulay Zsolttal; Szoboszlai Dominik és a tízes skála

Vágólapra másolva!
2022.12.23. 23:00
A Nemzeti Sport karácsonyi számából ajánljuk:

• Elsőre nem is sikerülhetett volna jobban: az EM Sports és a Szalai Ádám alapította Játékidő Alapítvány összefogásának köszönhetően több mint 12 millió forint gyűlt össze; az ily módon rászoruló gyerekeket támogató futballisták a hagyományteremtő szándékkal megálmodott Jótékonysági karácsonyi gálán búcsúztatták az évet. A játékosok külön készültek az estre: az egyik pesti szabóságban egytől egyig gyártattak maguknak szmokingot. A címlapsztorinkban megszólaló Szoboszlai Dominiket arra kértük, hogy tízes skálán értékelje az idei esztendőt, s a nemzeti együttes újdonsült csapatkapitánya így felelt:  „Két részre bontanám az évet. Az első félévre adnék egy hatost, a másodikra viszont már egy nyolcast.”
• Elsőre nem is sikerülhetett volna jobban: az EM Sports és a Szalai Ádám alapította Játékidő Alapítvány összefogásának köszönhetően több mint 12 millió forint gyűlt össze;
az ily módon rászoruló gyerekeket támogató futballisták a hagyományteremtő szándékkal megálmodott Jótékonysági karácsonyi gálán búcsúztatták az évet. A játékosok külön készültek az estre: az egyik pesti szabóságban egytől egyig gyártattak maguknak szmokingot. A címlapsztorinkban megszólaló Szoboszlai Dominiket arra kértük, hogy tízes skálán értékelje az idei esztendőt, s a nemzeti együttes újdonsült csapatkapitánya így felelt:  „Két részre bontanám az évet. Az első félévre adnék egy hatost, a másodikra viszont már egy nyolcast.”

• Egy ország ünnepelte a szöuli játékok hőseit, köztük Gyulay Zsoltot, aki Dél-Koreából két aranyéremmel térhetett haza. Az a kajakos fiú már akkor az olimpiai mozgalom szerelmese volt, s a tűz pályafutása során sem aludt ki: bajnokként még inkább tenni akart a magyar sportért. Január óta már a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként tehet érte, és ugyanolyan alázattal, hittel, munkabírással dolgozik, mint korábban sportolóként a vízen. Ünnepi interjúnkban arról is megkérdeztük, hogyan éli meg, hogy a rövid pályás gyorskorcsolyázó testvérpár, Liu Shaolin és Liu Shaoang országot vált.

• Képes Sport mellékletünkben a 2022-es év hazai sportsztárjait mutatjuk be. Az első beszélgetőtárs a vívóvilágbajnok Battai Sugár Katinka, akiről már kisgyerekként is mondogatták az edzők, hogy tehetség, és érdemes energiát fektetnie a vívásba. Szerencsés is volt, mert akkortájt Debrecenben nem volt még sok vívó, így kitűnhetett, és ez edzőjét, Dávid Lászlót is motiválta. Aztán ahogy teltek az évek, jöttek a sikerek, a szülei is egyre több áldozatot hoztak, hiszen amikor meghívták a kadétválogatottba, a keretedzésre ők vitték minden szerdán Debrecenből Budapestre, és vissza. A vonatozás a mai napig része az életének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik