U21-es Eb: újabb kényszerű változás, Gera elveszítette a csapatkapitányát

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 12:03
null
Auerbach Martin már az NB I-ben is bizonyított (Fotó: Dömötör Csaba)
A hazai társrendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott csapatkapitánya, Demjén Patrik koronavírustesztje pozitív lett, ezért a kapus elhagyta a csapat telki edzőtáborát – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség. A helyén a Puskás Akadémia játékosa, Auerbach Martin csatlakozott a válogatotthoz.

 

„Voltak nehézségeink a keret összeállításával kapcsolatban, de a koronavírus-járvány ideje alatt hozzászoktunk már, hogy felvetődhetnek váratlan problémák, amelyeket gyakran nagyon rövid idő alatt kell megoldanunk.Sajnáljuk, hogy több játékosra nem számíthatunk betegség miatt – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán még a hétfői kerethirdetés után.

Az MTK két labdarúgója, Schön Szabolcs és Nagy Zsombor, valamint Szilágyi Zoltán (Vasas) a hétvégén pozitív vírustesztet produkált, így végül kimaradt a csapatból. Hozzájuk csatlakozott most a ZTE kapusa.

A zalaiakat sújtó vírushelyzet miatt korábban Szánthó Regőt és Gergényi Bencét sem hívta meg az Eb-re a szövetségi edző. Utóbbi két játékos felépült a fertőzésből, ám Gera Zoltán inkább az elővigyázatosság mellett döntött az esetükben.

A Demjén helyén a válogatotthoz csatlakozó Auerbach Martin novemberben lett 18 éves, a labdarúgó NB I-ben a jelenlegi idény elején mutatkozott be, az Újpest és a Kisvárda ellen védett, emellett pályára lépett az Európa-liga-selejtezőben és egy Magyar Kupa-meccsen is a felcsúti felnőttcsapatban.


A MAGYAR VÁLOGATOTT JELENLEGI KERETE
Kapusok:
Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs)
Védők:
Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)
Középpályások:
Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)
Támadók:
Kiss Tamás (Puskás Akadémia), ifj. Dárdai Pál (Mol Fehérvár FC), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)

A MAGYAR CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ (március 24.)
Magyarország–Németország (Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó) 21.00
Románia–Hollandia (Budapest, Bozsik Aréna) 21.00
2. FORDULÓ (március 27.)
Magyarország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00
Németország–Hollandia (Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó) 21.00
3. FORDULÓ (március 30.)
Hollandia–Magyarország (Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó) 18.00

Németország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik