U21: szép gesztust kaptunk, majd egyenlítettünk Lublinban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.06. 19:29
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a jövő évi Eb-döntőt rendező lengyelekkel Lublinban. A házigazdák Jaroslaw Jach szabadrúgásból lőtt góljával az első félidő közepén megszerezték a vezetést, de a mieink a mérkőzés hosszabbításában Prosser Dániel fejesével egyenlítettek.

A magyar válogatott otthon érezhette magát az Arena Lublinban megrendezett mérkőzésen, hiszen a lengyel szurkolók már a meccs elején szép gesztussal kedveskedtek a mieink számára: megtapsolták a magyar himnuszt.

A hazai drukkerek a 27. percben már örömükben csaphatták össze a tenyerüket, miután Jaroslaw Jach góljával megszerezték a vezetést. A Zaglebie Lubin védője 23 méterről, szabadrúgásból csavart Banai Dávid kapujába (1–0).

 



 

Az első félidőben már nem változott az eredmény, míg a szünet után a lengyel közönség a „Ria, ria, Hungária!" rigmussal fogadta a második játékrészre megérkező magyar csapatot.

Sokág úgy nézett ki, hogy Jach találatával a hazaiak megnyerik a meccset, ám a mieink a 91. percben egyenlítettek, Zsótér Donát beadása után Prosser Dániel csúsztatott a lengyelek kapujába (1–1).

„Lengyel, magyar, két jó barát” – írta a meccs után az egyik lengyel Twitter-oldal. A két jó barát tehát 8423 néző előtt 1–1-es döntetlenre végzett egymással.

U21-ES VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Lengyelország–Magyarország 1–1 (1–0)
Lublin, 8423
néző.
MAGYARORSZÁG:
Banai – Szivacski (Osváth, 66.), Lenzsér (Bobál D., 65.), Szilvási, Tamás K. (Forgács, 58.) – Márkvárt, Cseke – Prosser, Madarász M. (Polgár, 79.), Varga Sz. (Zsótér, 58.) – Géresi (Mervó, 65.). Szövetségi edző: Michael Boris
Gólszerző: Jach (27.), ill. Prosser (91.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik