U21: Sajnálom a csapatot. Vesztettünk, de jó mérkőzés volt – Gera

Vágólapra másolva!
2021.03.27. 21:12
null
Gera Zoltán szerint a vereség ellenére jó mérkőzést játszott csapata (Fotó: Török Attila)
A félig hazai rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon Magyarország 2–1-re kikapott Romániától Budapesten, a Bozsik Arénában. Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott már nem juthat tovább a csoportjából. A találkozó után a románok trénere, Adrian Mutu elismerte, hogy Szőke Adrián kiállítása volt a találkozó fordulópontja. Gera Zoltán szerint a vereség ellenére jó mérkőzést játszott csapata.

A román U21-es válogatott szövetségi edzője,Adrian Mutu az M4 Sport kamerája előtt elismerte: Szőke Adrián kiállítása fordulópont volt a mérkőzésen.

„Természetesen jó helyzetbe kerültünk utána, hiszen eggyel többen voltunk a pályán, onnantól már egyértelműsíteni tudtuk a fölényünket. Mégis kaptunk egy gólt, amire nem számítottunk, de a játékosaim bizonyították, hogy mekkora harci szellem van bennük. Biztosak voltunk abban, hogy megnyerjük a mérkőzést, mert a miénk a jobb csapat. Készültünk arra előzetesen is, hogy nagy lesz a harc, de szerényen harcoltunk, aztán kijött a két csapat közti minőségi különbség, és megnyertük a meccset.”

A találkozót utáni sajtótájékoztatón magyarok trénere, Gera Zoltán elárulta: ő is úgy érezte, hogy a kiállítás után megváltozott a játék képe.

„Az első félidőben maradéktalanul meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk. Próbáltuk járatni a labdát. Tudtuk, hogy presszingelni akarnak majd és kiszorítani, de sikerült többször kijátszanunk az első vonalukat, Csonka András és Mezei Szabolcs a középpályán jól forgatta a játékot. Annyi volt a hiba, hogy a szélsőink túl korán támadták meg a középpályásokat, így volt lehetőség bepasszolni mögénk a labdát, de jól reagáltunk erre a helyzetre, kompakt volt a csapat. Aztán jött a kiállítás. A második sárga jogos volt, az elsőt nem láttam, úgyhogy nem tudom. Szőke Adrián nagyon le volt törve, megfogta őt is, hogy hátrányba hozta a csapatot. De erre is jól reagáltunk, pozitívak voltak a srácok a szünetben. Számítottunk rá, hogy védekeznünk kell, de lesznek lehetőségeink, amiket ki kell használnunk. Sikerült megszerezni a vezetést, de aztán nagy volt a nyomás rajtunk, szerkezetet váltottunk, átálltunk öt védőre, hogy lezárjuk a széleket. A szélsőjükről tudtuk, hogy befelé cselez, mégis hagytuk, aztán jött a gól szögletből is, ami bosszantó, de elfáradtak nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is a fiúk. A végén így is volt lehetőségünk az egyenlítésre, de óriásit védett a kapusuk. Sajnálom a csapatot, mert ugyan veszítettünk, jó mérkőzést játszottunk.”

Kiss Tamásszerint– aki sárga lapot kapott a mérkőzésen, így a hollandok elleni találkozót ki kell hagynia – a kiállításig a kezükben tartották a találkozót.

„Sajnáltam, hogy emberhátrányba kerültünk, de próbáltunk utána is focizni, tartani magunkat ahhoz, amit elterveztünk. Fizikailag most jobb volt a csapat, mint a németek ellen. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megtartanunk az előnyünket, vagy döntetlenre hozni a meccset. Csalódottak vagyunk, de fel kell emelnünk a fejünket, mert van még egy mérkőzésünk, amelyen mindenkinek száz százalékot kell nyújtania.”

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÉNIA
A-CSOPORT
Magyarország–Románia 1–2 (0–0)
Budapest,Bozsik Aréna,zárt kapuk mögött. Vezette:Visser (belga)
Magyarország:
Bese Balázs – Bolla, Balogh Bo., Mocsi, Deutsch L. (Bukta, 89.) – Csonka A., Mezei (Kata, 67.) – Skribek (Bárány, 52.), Szendrei N., Kiss T. (Tamás O., 67.) – Szőke.Szövetségi edző:Gera Zoltán
Románia:Vlad – Harut, Ciobotariu, Pascanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Morutan (A. Petre, 61.) – G. Ganea (O. Popescu, 86.), Matan (Itu, 89.).Szövetségi edző:Adrian Mutu
Gólszerző:Csonka A. (55.), ill. Matan (70.), Pascanu (87.)
Kiállítva:
Szőke (42.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik