U21: Kiss Tamásnak fekszik a holland bajnokság, jól fogadták a Cambuurnál

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.10.09. 09:56
Kiss Tamást a nyáron adta kölcsönbe a Puskás Akadémia a holland első osztályú bajnokság újoncának, és a 20 éves csatár gyorsan beilleszkedett a Cambuur csapatába. Az U21-es válogatott lengyelek elleni, 2–2-re végződő Eb-selejtezője után beszélt az NSO Tv-nek arról, hogyan fogadták a klubnál, és mennyire fekszik neki a holland bajnokság. Emellett természetesen arról is szót ejtettünk, milyen jól szállt be a hajrában csereként a lengyelek elleni mérkőzésbe.

„Nagyon jól érzem magam Hollandiában, a csapat gyorsan befogadott. Mindenki kommunikatív és nyitott felém, egy légiós esetében nagyon fontos, hogy segítőkészek legyenek vele. Korábban is követtem a holland élvonalat, elég gyors, játékos, ügyes focit játszanak a csapatok. Mindenki próbál előretörni, nyomás alatt tartani az ellenfelet, ezáltal nagyon sok gólos mérkőzések vannak az Eredivisie-ben. A csapatommal rövid passzos, kombinatív játékkal próbáljuk felépíteni a támadásainkat, ezt szeretem én is, sokkal jobban fekszik ez nekem, mintha ívelős focit játszanánk. Szóval, ez volt a legfőbb szempont, hogy a holland élvonalat választottam. A célom az, hogy stabil játékossá váljak a Cambuurban, minél jobb teljesítménnyel segítsem győzelmekhez a csapatot, s szeretnék minél több gólt, gólpasszt jegyezni”– számolt be az eddigi tapasztalatairól Kiss Tamás, aki augusztusban állt légiósnak.

Videónkban a lengyelek elleni mérkőzésről is részletesen beszél, elmondja azt is, hogy élte meg a hajrát, amelynek a 95. percében sikerült egyenlíteni.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG– LENGYELORSZÁG 2–2 (0–0)
Szeged,
Szent Gellért Fórum,800 néző.Vezette: Glenn Nyberg (svéd)
MAGYARORSZÁG:
Hegyi – Varju, Mocsi, Csóka, Kerkez (Komáromi, 82.) – Baráth P., Csonka (Major, 67.) – Bukta (Kiss T., 87.), Skribek (Bárány, 82.), Szendrei – Németh A.Szövetségi edző: Gera Zoltán
LENGYELORSZÁG:
Majchrowicz – Bejger, Nawrocki, Kiwior (Gruszkowski, 76.), Karbownik – Kaminski, Bogusz (Wedrychowski, 71.), Poreba – Skóras, Benedyczak (Szymczak, 71.), Marchwinski (Szelagowski, 90+6.).Szövetségi edző: Maciej Stolarczyk
Gólszerző:
Németh A. (1–0 ) a 48., Benedyczak (11-esből, 1–1) a 60., Wedrychowski (1–2) a 81., Németh A. (2–2) a 90+5. percben
Kiállítva:
Major (90+2.), ill. Skóras (90.)
MESTERMÉRLEG
Gera Zoltán:
– Sajnálom, hogy a mérkőzés vége hektikusra sikerült, de talán jobb a döntetlen, mintha vereséget szenvedtünk volna. A szünetben átbeszéltük a problémákat, és megszereztük a vezetést is. A lengyelek fordítottak, mert túlságosan mélyen védekeztünk, és bár játékosaim elfáradtak a végére, dicséretes a pontszerzés.

Csütörtökön játszották
Lettország–San Marino 2–0
Németország–Izrael 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik