U21: Igazi presztízscsata lesz a románok ellen – Mezei Szabolcs

Vágólapra másolva!
2021.03.23. 20:26
„Senki sem fél a németektől, mindenkiben ég a bizonyítási vágy” – fogalmazta meg a magyar U21-es labdarúgó-válogatott tagjainak érzéseit a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság rajtja előtt Mezei Szabolcs.

A 20 éves középpályás arról is beszélt, hogy személy szerint mind a három meccset egyformán várja, de a románok elleni különleges lesz, hiszen az presztízscsata. Úgy látja, hogy ellenük lehet a legnagyobb esély a győzelemre, de arra készülnek, hogy meglepetést okoznak a németek és a hollandok ellen is.

Videónkban arra is kitér, miképpen viselték, hogy több alapember sem tud részt venni az Európa-bajnokságon, és a helyükre érkezők mennyire gyorsan illeszkedtek be a csapatba. Emellett azt is elárulja, német klubedzőjétől, Michael Boristól kapott-e tanácsokat arra nézve, mi vezethet sikerre a németek ellen.

NÉZZEN BELE AZ U21-ES VÁLOGATOTT EDZÉSÉBE!

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Bese Balázs(Budafok),Kovács Péter(Budaörs)
Védők: Bolla Bendegúz(Mol Fehérvár FC),Huszti András(Budafoki MTE),Balogh Botond(Parma),Varju Benedek(MTK Budapest),Mocsi Attila(Haladás),Tamás Olivér(Paksi FC),Deutsch László(Puskás Akadémia)
Középpályások:Csonka András(Budafoki MTE),Kata Mihály(MTK Budapest),Szendrei Norbert(Budapest Honvéd),Hinora Kristóf(Vasas),Mezei Szabolcs(MTK Budapest),Palincsár Martin(MTK Budapest)
Támadók:Kiss Tamás(Puskás Akadémia),Kovácsréti Márk(Kisvárda),Skribek Alen(Budafok),Szőke Adrián(Heracles),Bárány Donát(DVSC)
Szövetségi edző:Gera Zoltán

Az Eb-keret keret nem végleges, a sérülés miatt kieső Dárdai Palkó és Zsóri Dániel helyett a csapattal készülhetBukta Csaba(Altach) ésBíró Bence(MTK) is, míg a pozitív koronavírustesztet produkáló Demjén Patrik helyettAuerbach Martin(Puskás Akadémia) a keret tagja. A keretben sérülés, illetve betegség esetén az első meccsig van még lehetőség változtatásra.

U21-ES EB, AZ A-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ (március 24.)
Magyarország–Németország (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00
Románia–Hollandia (Budapest, Bozsik Aréna) 21.00
2. FORDULÓ (március 27.)
Magyarország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00
Németország–Hollandia (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00
3. FORDULÓ (március 30.)
Hollandia–Magyarország (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 18.00

Németország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik