U21: három légiós, köztük Szoboszlai az Eb-selejtezős keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 16:27
null
Michael Boris szövetségi edző (balra) kihirdette az Eb-selejtezős keretet (Fotó: mlsz.hu)
Michael Boris, az U21-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője kihirdette a 2019-es korosztályos Európa-bajnokság Málta elleni selejtezőjére készülő csapat keretét – számolt be róla a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja.

 

2019-ben Olaszország és San Marino közösen rendezi meg az U21-es Európa-bajnokságot, a 12 csapatos döntő egyben a 2020-as olimpia európai kvalifikációs tornája is lesz. A mieink a belgákkal, a törökökkel, a svédekkel, a ciprusiakkal és a máltaiakkal együtt kerültek a 6-os számú csoportba, melynek első helyezettje automatikus résztvevője lesz az Eb-döntőnek, a kilenc csoport négy legjobb másodikja pedig rájátszásban szerezheti meg a két maradék helyet – olvasható az mlsz.hu-n.

A sorozatban az 1996. január 1-je után született futballisták vehetnek részt. Az Eb-selejtező márciusban kezdődött meg, csoportunkban eddig egy találkozót játszottak le, a belgák hazai pályán a vártnál szorosabb meccsen, 2–1-re legyőzték a mieink első ellenfelét, Máltát.

A magyar válogatottra első tétmérkőzése előtt még egy felkészülési összecsapás is vár: szeptember 1-jén 18 órakor Paderbornban, a németek ellen lép pályára a csapat. Michael Boris szövetségi edző 20 mezőnyjátékost és 3 kapust hívott meg a két mérkőzésre készülő keretébe, amely vasárnap kezdi meg a közös munkát.

A keret legfiatalabb tagja a 2000-es születésű Szoboszlai Dominik, az osztrák másodosztályú Liefering labdarúgója, mellette még két légiós – a lengyel élvonalban szereplő Kecskés Ákos és a portugál Guimaraesben pallérozódó Bíró Bence – van ott a keretben, melybe három, felnőttválogatottsággal is rendelkező játékos (Sallai Roland, Vida Máté és Tóth Bence) kapott meghívást.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Demjén Patrik (MTK), Bukrán Erik (DVTK), Horváth Dániel (Csákvár)
Védők: Lenzsér Bence (Paks), Jancsó András (Haladás), Kecskés Ákos (Termalica Nieciecza – Lengyelország), Tóth Bence (Videoton), Szalai Attila (Mezőkövesd), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szivacski Donát (Vasas)
Középpályások: Óvári Zsolt (DVTK), Csernik Kornél (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Haris Attila (Balmazújváros), Tóth Máté (Haladás), Katona Máté (MTK), Szoboszlai Dominik (Liefering – Ausztria), Szabó Bence (Videoton)
Támadók: Zsótér Donát (Újpest), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Koszta Márk (Mezőkövesd), Bíró Bence (Guimaraes – Portugália), Makrai Gábor (DVTK)

AZ U21-ES VÁLOGATOTT PROGRAMJA
szeptember 1., 18.00, Paderborn: Németország–Magyarország (felkészülési mérkőzés)
szeptember 5., 17.00, Gyirmót: Magyarország–Málta (Eb-selejtező)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik