U21: Gera Zoltán csapata nyert a görögök ellen Athénban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 19:46
null
Fotó: MLSZ
Az ősszel kezdődő U21-es Eb-selejtezősorozatra hangoló magyar válogatott Vitális Milán góljával 1–0-ra legyőzte a görögöket a két csapat pénteki, athéni felkészülési mérkőzésén.

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint az első félidőben Németh Dániel kapufát lőtt, a másodikban pedig – amelyben a magyar válogatott átvette az irányítást – Vitális Milán az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt 18 méteres szabadrúgásból lőtte a győztes gólt.

„Az eredménnyel és a mutatott játékkal is elégedett vagyok, fegyelmezetten, magabiztosan futballoztunk, a játékosok betartották a meccs előtt megbeszélteket. Volt négy-öt nagy lehetőségünk, míg hátul jól zártunk, ellenfelünk nem tudott nagyobb helyzetekig eljutni. Természetesen láttam azért hibákat, ezeket javítanunk kell az előttünk álló időszakban, de továbbra is lépésről lépésre haladunk előre. Egy erős görög válogatottat győztünk le, biztos vagyok benne, hogy a játékosoknak jót tesz az újabb sikerélmény” – idézi az mlsz.hu Gera Zoltán szövetségi edző értékelését.

A korosztály válogatottja ebben az idényben ötödik mérkőzését vívta, a korábbi négyből hármat (Litvánia, Bulgária, Azerbajdzsán) megnyert, a dánok elleni felkészülési találkozót elveszítette.

A válogatott szombaton átrepül Ciprusra, ahol kedd délután, magyar idő szerint 16 órakor megmérkőzik a hazaiakkal.

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Görögország–Magyarország 0–1 (0–0)
Athén
MAGYARORSZÁG:
Hegyi Krisztián – Szabó Alex, Iyinbor Patrik, Debreceni Ákos – Kállai Kevin (Kovács Mátyás, a szünetben), Baráth Péter (Sztojka Dominik, 91.), Kata Mihály, Vitális Milán (Kovács Barnabás, 74.), Benczenleitner Barna – Kocsis Dominik (Horváth Krisztofer, 63.), Németh Dániel (Szalai József, 63.). Szövetségi edző: Gera Zoltán
Gólszerző: Vitális
Forrás: mlsz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik