Ez a sorozat rosszul kezdődött, kikaptunk idehaza Izraeltől

Vágólapra másolva!
2021.09.02. 17:25
null
Szánthó harca a védőkkel (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)
U21-es labdarúgó-válogatottunk 2–1-re kikapott idehaza Izraeltől az Európa-bajnoki selejtezőcsoport első fordulójában rendezett mérkőzésen.

 

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
Magyarország–Izrael 1–2 (0–1)
Győr, Alcufer Stadion, 147 néző. V: Moszkaljov (orosz)
Magyarország: Hegyi K. – Kusnyír, Varju B., Mocsi, Csóka (Csontos, a szünetben) – Csongvai (Baráth P., 87.), Csonka – Szánthó (Tóth-Gábor, 62.), Szendrei, Kerkez (Bukta, 62.) – Kiss T. (Skribek, a szünetben). Szövetségi edző: Gera Zoltán
Izrael: Perec – Zaszno (Dzsaber, 70.), Kohen, Blorian, Leidner, Gendelman – Podgoreanu (Buganim, 70.), Davida (Lajusz, a szünetben; Sahar, 90.), Karcev, Arad – Nahmani (Levi, 80.). Szövetségi edző: Alon Hazan
Gólszerző: Tóth-Gábor (68.), ill. Nahmani (32.), Gandelman (86.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az idei Európa-bajnokságot követően átalakult a magyar keret, az izraeliek is új csapattal érkeztek. A gyirmóti összecsapás első perceiben a jó felépítésű vendégek megpróbáltak minél több párharcot kierőszakolni, és már a saját tizenhatosuknál letámadták a mieinket. Ám ebből nem tudtak helyzeteket kialakítani. Mintegy tíz perc elteltével úgy tűnt, a kezdeti idegeskedés után megnyugodott a magyar csapat, egyre többször vitte át a labdát az izraeli térfélre, több szögletet is kiharcolt, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a mieink. Gera Zoltán az A-válogatottra jellemző három belső védős szisztémát alkalmazta, a jobb oldalon Kusnyír Erik, a balon a Milan által szerződtetett Milos Kerkez feladata volt az oldalvonalak melletti területe lezárása. A Kispestről Fehérvárra szerződő Szendrei Norbert próbált irányítani, előtte Szánthó Regő és Kiss Tamás igyekezett kilépni a védők között.

Kiegyenlített, jó iramú mérkőzést hozott az első félidő. Alig telt el fél óra a mérkőzésből, amikor úgy kaptunk gólt, hogy közben két játékosunk is megsérült. A Roma korábbi, a Spezia jelenlegi játékosa, Szuf Podgoreanu nagyszerűen adott be, és miközben Stav Nahmani a hálóba fejelt, a kapujából kilépő Hegyi Krisztián a levegőben összeütközött Csóka Dániellel. A kapust és a védőt is percekig ápolni kellett, mindketten leragasztott fejjel tudták csak folytatni a játékot – a kispadon ülőknek persze az okozott fejfájást, hogy hátrányba került a magyar válogatott.

Gera Zoltán nem nézte tétlenül az eseményeket, a szünetben kettős cserét hajtott végre, pályára küldte Skribek Alent és Csontos Dominikot. Érezni lehetett a váltás hatását, mert többet birtokolta a labdát a hazai csapat, de még mindig nem volt kellő átütőerő a magyarok támadójátékában, ezért bő negyedórával a második félidő elkezdése után újabb kettős cserére szánta el magát a korábbi 97-szeres válogatott szövetségi edző: Bukta Csaba és Tóth-Gábor Kristóf érkezett.

Nemhiába! Gera Zoltán jó érzékkel nyúlt a mérkőzésbe, hiszen Skribek jobb oldali beadását követően Tóth-Gábor Kristóf egyenlített.

Bár sok hibával játszottak a csapatok, érezni lehetett, a magyarok mindent megtesznek a győzelem kiharcolásáért – ám a győztes gólt az izraeliek szerezték meg, szöglet után Omri Gandelman a magyar kapuba fejelt.

Túl sok hibával játszott a magyar válogatott, így csalódást keltő vereséggel kezdte a selejtezősorozatot. 1–2

Nem sikerült pontot szerezni (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)
Nem sikerült pontot szerezni (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)

 

PERCRŐL PERCRE


90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. perc Dzsaber lyukat rúg, aztán szereli harcosan Tóth-Gábort, Varju beadását kiejti Perec kapus, de aztán javít, Szendrei rosszul éri el a labdát az ötösön, Mocsi meg elesik.

90+2. perc Mocsi odalép Bloriannak, ápolás.

90+1. perc Csonka és Skribek állítja meg közös erővel a kapu felé törő Sahart.

Négy perc a ráadás.

90. perc Lajusz lesérült, Ido Sahar áll be a helyére.

87. perc Baráth Péter be, Csongvai le, szűrő helyett csatár az utolsó cserénk.

86. PERC AJJAJ, a labda a magyar kapu jobb alsó sarkában, Levi jobb oldali szögletét a jobb alsó sarokba fejeli középről, hat méterről OMRI GANDELMAN. Nem viccelünk, legalább hat piros mezes hazai játékos közül... 1–2!

81. perc Csongvai Áron nagyot rúg Aradba hátulról, abszolúte sárga.

79. perc Maor Levi be, Nahmanit váltja. Ékcsere.

77. perc MIndkét kapus kap egy ajándék beadást.

Jön a Maccabi Haifa reménysége, a középső középpályás Levi.

75. perc Tóth-Gábor Kristóf kap sárga lapot Lajusz megrúgásáért.

Nem is, Tóth-Gábor mentett nagyot az ötösön, az ő hátán csattant a labda.

71. perc Hűha,
Karzev jobb oldali beadásáról éppen csak lemarad az ötösön a fejelni akaró Gendelman!

70. perc
Zaszno le, Karm Dzsaber be, Nahmanit meg a középpályás Itaj Buganim váltja.

68. PERC ITT A GÓL, Csongvai kiteszi jobbra, Skribek jobb oldali beadását az ötösről a bal alsó sarokba fejeli a kapust megelőző TÓTH-GÁBOR KRISTÓF! 1–1!

67. perc Szuf Podgoreanu nagyot rúg Kusnyírba, sárga lap.

63. perc Bukta szép csel után balról ballal nagy erővel ad be, Tóth-Gábor a jobb sarok mellé térdeli a labdát az ötös bal sarka mellől.

62. perc Tóth-Gábor Kristóf be, a gyengén játszó Szánthó le. Bukta Csaba be, Kekez sem remekelt.

57. perc Blorian szereli a Csonka remek passzával meginduló Skribeket a 16-os előtt. Kontra lenne, de Csontos ment egy acélkemény becsúszással.

Tóth-Gábor Kristóf nagyon intenzíven melegít.

52. perc Csongvai megveri a jobbon Kohent, elesik, de akkor is bead éles szögből, ám közbelép az ötösön Blorian. Szendrei körömpasszát Skribek jobbal 21-ről a léc fölé vágja, méterekkel.

49. perc Kusnyír jobb oldali beadása elhal Perec ölében.

47. perc Skribek jobb oldali beadása éppen csak magas az ötös elé befutó Szánthónak!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Davida le, Hisam Lajusz be a vendégeknél. Szélsőcsere.

46. perc Skribek Alen és Csontos Dominik be, Kiss és Csóka le.

Kissé meglepő: 57 százalékban nálunk volt a labda.

Háromszor lőttek/fejeltek kapura a vendégek, egy ment a kapu felületére. Nálunk 0/0 az arány.

45+4. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc Podgoreanu beadása most rossz. Kirúgás.

Három perc a ráadás.

44. perc A Csonka által indított Csongvai ad be jobbról harcosan, becsúszva, a labda elcsusszan a jobb alsó sarok mellett! Nem volt sajnos érkező.

43. perc Oser Davida kap sárga lapot heves reklamálásért.

39. perc Most sem áll a helyzet magaslatán a magyar csapat, Davida ballal 28-ról nagyon a léc fölé lő azonban.

39. perc Hegyi után Csóka is folytatja, kék-fehér kis turbánkában, ami meglepő, tekintve Izrael színeit.

35. perc A védő feje s a kapus meze is véres. De folytatják, a jelek szerint.

Nahmani a Maccabi Tel-Aviv játékosa kölcsönben a Hapoel Nof HaGalilnál, az idényben 1 meccsen szerepelt ott.

Ráadásul a labdáról lekéső Hegyi és a gólszerzőről lekéső Csóka csúnyán összefejel. Ápolás, komoly az ügy.

32. PERC ITT A GÓL, Kusnyír felszabadítása nem az igazi, Szánthót szerelik, Podgoreanu bal oldali, jobblábas beadását SZTAV NAHMANI hat méterről, középről a jobb alsóba fejeli. Két védő és Hegyi közül... 0–1!

28. perc Nagy fölényben Izrael, helyzetek, lövések és jó beadások nélkül.

Az U21-es válogatott nehéz Eb-selejtező csoportba került, a friss U21-es Európa-bajnok németek mellett a lengyelek, az izraeliek, a lettek, valamint a San Marinó-iak szerepelnek a hatosban. A csoport első helyezettje, valamint a kilenc csoport legjobb másodikja közvetlenül kijut a román-grúz közös rendezésű tornára, míg a maradék nyolc második helyezett rájátszásban dönt egymás között a maradék négy Eb-helyről.

A most kezdődő sorozatban a 2000. január 1. után született játékosok vehetnek részt, a mieink első keretében több 2002-es, sőt Milos Kerkez személyében egy 2003-as születésű futballista is helyet kapott.

20. perc Csongvai kiharcol egy szögletet, Szánthó adja be jobbról ballal középre... kifejelik.

18. perc Podgoreanu lefutja a balon Varjút, a laposan szálló labdára kivetődik azonban Hegyi, fogja is a labdát.

17. perc Csóka állít meg egy támadást az ötös bal sarkán a jónevű Arad beadása után, Kiss megindulna, de azonnal szerelik ők.

14. perc Kiss mehetne a kapusra, ha bátrabb, rosszul vett le Perec ez hazaadást. A Csókával összecsapó Davidát kell ápolni aztán.

12. perc Kisst könnyedén szerelik, szerencsére az ötös előtt álló Csonkáé lesz jobb oldali beívelése. Aztán Hegyi jön ki ügyesen egy távoli Zaszano-ívelésre.

10. perc Kiss bal oldali, ballábas beadása kapuscsemege.

8. perc Szánthó jobb oldali beadása rossz, de elcsúszik középen Blorian... ám az érkező Kerkez is.

6. perc Perec lép ki szépen a jobbon felfutó Kusnyír elé.

Ezen nem múlik: mindkét csapat átlagéletkora 20.6 év.

5. perc Csóka mentése után Szánthó nem figyel, 18-ról ballal az égbe lő Davida.

3. perc Szendrei megy hátra, hogy szerelje a balon Davidát, a Hapoel szélsőjét.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A magyarok vörös mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta világoskékben.

A vendégek legnagyobb hiányzója a Beitar szűrője, Aviel Zargari.

A vendég izraeliek Alon Hazan személyében idén új szövetségi edzőt neveztek ki a csapat élére, ez lesz a válogatott első mérkőzése a tavasszal felálló új szakmai stábbal. Alon Hazan két mérkőzésen az izraeli felnőtt válogatottat is irányította, valamint másodedzőként segítette két szövetségi kapitány munkáját. Korábban volt az U18-as és az U19-es válogatott szövetségi edzője is. Ami az izraeli játékosokat illeti, mindannyian hazájukban futballoznak, legtöbbjük alapembernek számít élvonalbeli klubjában – írja az mlsz.hu.


A játékosok nevében a székesfehérvári Szendrei Norbert beszélt reményeikről: „Jól döntöttem, amikor Fehérvárra igazoltam, úgy érzem, már otthon vagyok új klubomban. Valamennyien motiváltan készülünk, igyekszünk kihasználni az új lehetőséget a korábbi gyengébb U21-es szereplések után. Az izraeliekről még az ifjúsági válogatott időszakából van tapasztalatom, labdabiztos, gyors játékosok. Nem lesz könnyű dolgunk, de nagyon szeretnénk nyerni, mert jó rajttal esélyünk lehet a csoport második helyére, ami még egy párharcot jelent a továbbjutás szempontjából.”    

Az már korábban eldőlt, hogy Balogh Botond (Parma) és Bárány Donát (DVSC) sérülése miatt nem játszhat, de időközben Veszelinov Dániel kapus (DAC), Mezei Szabolcs (MTK) és Németh András (Genk) is a távol maradók közé került, helyükre Kovács Péter kapust (Szolnok) és Tóth-Gábor Kristófot (Haladás) hívták be. A képlékeny helyzet miatt előzetes összeállítást még nem tudott adni a szövetségi edző.

„Igyekeztünk intenzíven dolgozni az együtt töltött néhány nap során, annál is inkább, mert kevés az információnk az új edző által irányított izraeli csapatról – mondta Gera Zoltán.   – Keretünket külföldön, az NB I-ben és a második vonalban játszók alkotják, és bár vannak hiányzóink, biztos vagyok benne, hogy a pályára lépők mindent megtesznek a jó kezdésért. Nem kerültünk könnyű csoportba, de nem lehet célunk a harmadik vagy a negyedik hely megszerzése, ezért bátor játékot várok és hogy mindenki tudása maximumát nyújtsa.”

A csoportban Izraelen kívül Németország, Lengyelország, Lettország és San Marino a rivális – utóbbi válogatottnál öt nap múlva vendégeskednek a magyar fiatalok. Mint a szerda délutáni edzés előtt Gera Zoltán szövetségi edző elmondta, kihasználták a felkészülésre is kiválóan alkalmas győri környezetet.

Győzni kell a csoportküzdelmek első mérkőzésén az edző és játékos szerint is ahhoz, hogy egy csapat versenyben legyen a továbbjutásért. A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője a siker reményében küldi pályára a csapatot a gyirmóti Alcufer Stadionban csütörtökön 17.30-kor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőn.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Auerbach Martin (Csákvár), Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia), Kovács Péter (Szolnok)
Védők: Csóka Dániel (AFC Wimbledon – Anglia), Csontos Dominik (Ferencváros), Mocsi Attila (Haladás), Szűcs Kornél (DVTK), Tamás Olivér (Paks), Varju Benedek (MTK Budapest)
Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Bukta Csaba (Altach – Ausztria), Csongvai Áron (Újpest), Csonka András (Gyirmót), Hidi M. Sándor (Vasas), Kerkez Milos (Milan – Olaszország), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kusnyír Erik (DVSC), Szendrei Norbert (Fehérvár), Zeke Márió (Gyirmót)
Támadók: Kiss Tamás (Cambuur – Hollandia), Németh András (Genk – Belgium), Skribek Alen (ZTE), Szánthó Regő (Ferencváros), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás)

U21-es válogatottunk csütörtökön Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára a gyirmóti Alcufer Stadionban Izrael ellen.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–IZRAEL U21-ES EB-SELEJTEZŐ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik