U21-es Eb: Nem keresek kibúvót, megbízom az új játékosokban is – Gera Zoltán

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.03.19. 23:01
Telkiben készül a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra a magyar U21-es válogatott. Gera Zoltán szövetségi edző feladata nem egyszerű, és nemcsak azért, mert Németországgal, Romániával és Hollandiával szerepel egy csoportban, hanem azért is, mert sorra veszíti el a játékosait. Összesen 7 labdarúgóról kellett már lemondania, köztük csapatkapitányáról, Demjén Patrikról, illetve sérülés miatt Dárdai Palkóról is. Az NSO Tv videójában beszél erről, illetve arról is, hogy érzi magán a nyomást a kontinenstorna miatt.

Az U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán napról napra veszíti el játékosait.

„Szinte már hozzászoktunk. Nyilván hiányozni fognak azok, akik nem lehetnek itt, de bízunk azokban, akik bejöttek a helyükre. Így most sokkal fiatalabb lett a keretünk, de úgy gondoljuk, hogy ők azok a játékosok, akik most és akár később is meghatározóak lehetnek a magyar futball vagy a felnőttválogatott számára. Bennük látjuk a potenciált, megbízunk bennük.”

Videónkban arról is beszél, hogy jelen körülmények között edzőként van-e veszítenivalója ezen az Eb-n, illetve a benne dolgozó bizonyítási vágy is szóba kerül.

A csapat játékosa, Bolla Bendegúz szerint a mentalitással nincs gond az öltözőben.

„Aki most bekerült a keretbe, átérzi ennek az Európa-bajnokságnak a súlyát, főleg így, hogy hazai rendezésű, mindenképp szeretnénk sikeresek lenni. Úgy gondolom, erre minden esély megvan. Hiányoznak kulcsjátékosok, de akik a helyükre érkeztek, mindent meg fognak tenni a siker érdekében.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bese Balázs (Budafoki MTE), Kovács Péter (Budaörs)
Védők:
Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)
Középpályások:
Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)
Támadók:
Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafoki MTE), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)
Szövetségi edző: Gera Zoltán

AZ A-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ (március 24.)
Magyarország–Németország (Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó) 21.00
Románia–Hollandia (Budapest, Bozsik Aréna) 21.00
2. FORDULÓ (március 27.)
Magyarország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00
Németország–Hollandia (Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó) 21.00
3. FORDULÓ (március 30.)
Hollandia–Magyarország (Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó) 18.00

Németország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik