U21-es Eb: Nem kell a játékosokat bántani, a felelősség az enyém – Gera

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.03.30. 21:01
null
Gera Zoltán szerint helyén kell kezelni a hollandok elleni vereséget (Fotó: Török Attila)
Vereséggel búcsúzott a félig hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságtól a magyar labdarúgó-válogatott, amely 6–1-re kikapott a két döntetlen után a tornán először győző Hollandiától. A mieink szövetségi edzője, Gera Zoltán a találkozó után nagyon csalódott volt, ugyanakkor magára vállalta a felelősséget.

A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán természetesen nagyon rosszul érezte magát a hollandok elleni 6–1-es vereség miatt.

„Nagyon fájó még akkor is, ha nem egy rossz csapattól kaptunk ki, mert a hat gól az nagyon sok. A harmadik-negyedik után szétestünk, sorra olyan hibákat követtünk el, amiket ilyen szinten kihasznál az ellenfél. Nagyon rossz érzés, de a helyén kell kezelni ezt a mérkőzést. Az, hogy fiatal csapatunk van, nem vigasztal, mert az eredmény attól még eredmény marad. Sajnálom a játékosokat, hiszen azért egy ilyen vereséget nehéz megemészteni, fájó ez nekik is nagyon. A román meccs letörte a fiúkat, így jöttünk a hollandok ellen, miközben tudtuk, hogy nekik több góllal kell nyerniük a továbbjutáshoz. Ennek megfelelően játszottak, mi pedig a végére szétestünk. A felelősség ezért az enyém, sajnálom ezt a részét. Sok tapasztalatot szereztünk, nemcsak a játékosok, hanem az edzői stáb is. Megismerkedtünk a nemzetközi topszinttel, hiszen a német és a holland válogatottat egyértelműen ide sorolom. Nem kell ezeket a játékosokat bántani, nyolcvan százalékuk ott lesz a következő U21-es válogatottban is. Nem abból kell kiindulni, hogy ilyen rossz az utánpótlásunk, helyén kell kezelni ezt az eredményt.”

Természetesen a jövőjéről is megkérdeztük:

„Majd a szövetség fogja értékelni a munkánkat, aztán tudunk beszélni arról, hogy mi lesz utána.”

A csapat középpályása, Kata Mihály úgy érezte: jól kezdték a mérkőzést.

„Volt egy-két lehetőségünk, amikből gólt vagy büntetőt harcolhattunk volna ki. Aztán az első kapott gól nagyon rossz hatással volt a csapatra, a szünet után a hollandok egyre több lehetőséget alakítottak ki, mi pedig egyre jobban összeestünk. Kevés játékos öregszik ki ebből a korosztályból. Rengeteg tanulhattunk ezen az Eb-n, ez mindenkit motiválhat a fejlődésre leginkább a labdával való döntéshozatalban. Ha mindenki fejlődni tud egyénileg, akkor legközelebb már szebb eredményeket érhetünk el egy ilyen csoportban is.”

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÉNIA
3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Hollandia–Magyarország 6–1(1–0)
Székesfehérvár,
MOL Aréna Sóstó,zárt kapuk mögött. Vezette:Schärer (svájci)
Hollandia:
Scherpen – Teze (Zeefuik, a szünetben), Schuurs, Botman, Bakker (Malacia, a szünetben) – Gakpo (Dilrosun, 82.), Harroui, Kadioglu (Ekkelenkamp, 82.) – Kluivert (Brobbey, a szünetben), Boadu, D. de Wit.Szövetségi edző:Erwin van de Looi
Magyarország:Bese Ba. – Bolla B., Varju, Mocsi, Huszti A. (Deutsch L., 52.) – Hinora (Csonka A., 53.), Mezei (Palincsár, 89.), Kata – Skribek (Szendrei N., 53.), Bárány (Bíró B., 63.), Bukta.Szövetségi edző:Gera Zoltán
Gólszerző:D. de Wit (42.), Boadu (47. – 11-esből), Gakpo (58., 70.), Botman (87.), Brobbey (89.), ill. Bolla B. (65. – 11-esből)

A csoport másik mérkőzésén
Németország–Románia 0–0

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia3
1
2
8–3
+5
5
2. Németország 3
12
4–1
+3
5
3. Románia3
12
3–2
1
5
4. Magyarország
3

3
2–11–9
0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik