Balogh Botond lehetőséget kaphat az U21-es Eb-n (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 


A Parma a közösségi csatornáin adta hírül, hogy Balogh Botond meghívót kapott az U21-es Eb-re készülő magyar válogatottba. 

 
Gera még egyeztet Rossival, de úgy érzi, megtalálta a csapatát

Az Eb-n a szabályok értelmében 1998-ban vagy később született játékosok szerepelhetnek. Balogh Botond 2002-ben született, tagja volt a 2019-ben az U17-es világbajnokságra kijutó korosztályos válogatottnak.

Balogh az ősszel az U21-es válogatott mindkét felkészülési mérkőzését végigjátszotta. Gera Zoltán csapata a szlovénokkal 3–3-as döntetlent játszott, majd Oroszországot 2–0-ra legyőzte.

A 18 éves védő októberben mutatkozott be a Parmában. Két Serie A- és egy Olasz Kupa-találkozón játszott az első csapatban.

Magyarország a németekkel, a románokkal és a hollandokkal került egy csoportba. Március 24-én Németországgal ellen kezdünk Székesfehérváron, három nappal később Románia, március 30-án Hollandia lesz az ellenfél.

Az MLSZ-től megtudtuk, az Eb-re való felkészülés tíz nappal a torna előtt kezdődik, ekkor találkozik a bő keret, amelyet várhatóan a március 9-i héten hirdet majd ki Gera Zoltán. A bő keretbe csaknem harminc játékos kaphat meghívót (egyelőre Balogh Botond is a bő keretbe kapott meghívót), az Eb-re 20 mezőnyjátékost és három kapust lehet nevezni.