U21: Debütáltam az El-ben, most győztest gólt lőttem – Szánthó

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.11.13. 10:17
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn Felcsúton a csereként beálló ferencvárosi Szánthó Regő lövésével 1–0-ra legyőzte a lett korosztályos együttest. A találkozó után a győztes találat szerzője mellett a debütáló Soltész Dominikkal és Gera Zoltán szövetségi edzővel beszélgetett az NSO Tv stábja.

Gera Zoltán szövetségi edző kameránk előtt elárulta: volt benne feszültség.

„Mert szerettünk volna mindenképp nyerni a mai mérkőzésen. Az első félidőben annyira nem találtuk a fogást, mert jól védekezett az ellenfél. Kicsit türelmetlenek voltunk, amiből volt pár buta labdavesztésünk. Az utolsó passzok hiányoztak, meg a jobb döntések. A második játékrészben egy kicsit változtattunk a támadójátékunkon, a cserék is nagyon jól működtek, akik bejöttek, hozzátettek a játékunkhoz. Összességében megérdemelten nyertünk egy szervezetten játszó ellenfél ellen.”

Videónkban elmondja, mit érzett a 89. percben, amikor Hegyi Krisztiánnak óriási bravúrt kellett bemutatnia, illetve, hogy mennyire motiválja játékosait az, hogy Kiss Tamás és Balogh Botond is bekerült Marco Rossi keretébe (akkor még nem tudtuk, hogy debütálni is fognak a San Marino elleni világbajnoki selejtezőn).

Soltész Dominiknak ez volt az első mérkőzése az U21-es válogatottban.

„Jó volt, nagy öröm számomra, hogy debütálhattam, ráadásul győzelemmel. Boldog az egész csapat, de már készülünk a következő meccsre. Izraelbe megyünk, az sem lesz egyszerű.”

Videónkból az is kiderül: nem izgult, ahogy azt elmondása szerint 4 éves kora óta egyetlen meccsen sem tette.

Szánthó Regő szerezte meg a találkozót eldöntő gólt.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, nehezen tudtuk feltörni az ellenfelet. Még úgy is, hogy kvalitásban nem voltak olyan jók, mint mi, de csapatként együttműködtek és jól védekeztek, a végén még le is presszingeltek minket. Eljutottunk a kapuig párszor, és szerencsére rúgtunk is egy gólt.”

Az NSO Tv videójában elmondja, hogyan éli meg, hogy 8 napon belül bemutatkozott a Ferencvárosban az Európa-ligában, majd Eb-selejtezőn szerzett győztes gólt.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LETTORSZÁG 1
–0 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 200 néző. Vezette: Putros (Hummelgaard, Bramsen) – dánok
MAGYARORSZÁG:
Hegyi – Varju, Mocsi, Csóka, Kerkez (Csontos, 84.) – Major (Bukta, 74.), Szendrei, Baráth P. – Soltész (Szánthó, 55.), Németh A. (Tóth-Gábor, 74.), Skribek. Szövetségi edző: Gera Zoltán
LETTORSZÁG: Soloha – Veips, Uldrikis, Lotcikovs – Tonisevs, Ozolins (Samoilovs, 81.), Korotkovs, Birka – Zengis (Dusalijevs, 86.), Lüsins, Zelenkovs (Daskevics, 62.). Szövetségi edző: Aleksandrs Basovs
Gólszerző: Szánthó (77.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik