U21: az olaszok és a törökök ellen készül a válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.28. 11:50
Michael Boris, az U21-es válogatott szövetségi edzője 23 játékossal kezdi meg a felkészülést az október 5-i, olaszok elleni felkészülési mérkőzésre és az október 10-i, törökök elleni Eb-selejtezőre – írja az mlsz.hu.

A magyar U21-es válogatott szeptember elején a németek idegenbeli legyőzésével hangolt első Eb-selejtezőjére, amelyet egy hajrában szerzett góllal 2–1-re megnyert Málta ellen, így sikeresen kezdte meg a sorozatot. A második selejtezőn, október 10-én várhatóan nehezebb dolga lesz az együttesnek, ugyanis Isztambulban, a törökök ellen lép pályára. A török válogatott is egy mérkőzést játszott le eddig a sorozatban, Belgiumban 0–0-s döntetlent ért el. Az isztambuli összecsapás előtt még egy felkészülési meccset is játszik a csapat: október 5-én, 20 órakor a következő U21-es Eb házigazdája, az olasz válogatott lesz a mieink ellenfele a Szusza Ferenc Stadionban.

A két mérkőzésre 20 mezőnyjátékos és 3 kapus kapott meghívót, Michael Boris zömében azokra a labdarúgókra számít, akik szeptemberben is kerettagok voltak, de néhány változás azért van a csapatban. Felépült például korábbi sérüléséből Gazdag Dániel és Tóth Máté, illetve bekerült a válogatottba két új támadó, a debreceni Varga Kevin és az MTK-s Korozmán Kevin, míg a védelemben a szombathelyi Polgár Kristóf és Nyíregyházán játszó Hinora Kristóf bizonyíthat.

A tervek szerint az olaszok elleni mérkőzésen minden mezőnyjátékos lehetőséget kap majd, és a mérkőzésen, valamint az edzéseken nyújtott teljesítmények alapján áll össze az október 10-i, törökök elleni kezdőcsapat.

A válogatott október 1-jén, vasárnap kezdi meg a közös munkát, majd a jövő csütörtöki hazai mérkőzést követően három nappal, október 8-án utazik ki Törökországba. Az Eb-selejtező mérkőzést az élvonalbeli Kasımpasa S.K. stadionjában, a jelenlegi török elnökről elnevezett Recep Tayyip Erdogan Stadionban rendezik meg 10-én, magyar idő szerint 17 órakor.

Az U21-es válogatott kerete
Kapusok: Demjén Patrik (MTK), Bukrán Erik (DVTK), Megyeri Gábor (Nyíregyháza)
Védők: Lenzsér Bence (Paks), Polgár Kristóf (Haladás), Hinora Kristóf (Nyíregyháza) , Kecskés Ákos (Termalica), Hegedűs János (Puskás Akadémia), Tóth Bence (Videoton), Szalai Attila (Mezőkövesd)
Középpályások: Katona Máté (MTK), Szivacski Donát (Vasas), Vida Máté (Vasas), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Szoboszlai Dominik (Liefering), Tóth Máté (Haladás), Zsótér Donát (Újpest), Szabó Bence (Videoton)
Támadók: Koszta Márk (Mezőkövesd), Korozmán Kevin (MTK), Bíró Bence (Guimares), Makrai Gábor (DVTK), Varga Kevin (DVSC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik