U20-as válogatottunk hétfő délután még egy utolsó edzett Telkiben, legközelebb a hét második felében vezényel teljes értékű edzést Bernd Storck sportigazgató, de akkor már Új-Zélandon, New Plymouth városában – adta hírül az MLSZ honlapja. A 21 kerettag (és vébére elutazó két biztonsági tartalék) egészségesen várja az utazást, ketten mégsem vehettek részt a mai gyakorláson: Nagy Dominik és Nagy Ádám ugyanis szerdán Magyar Kupa-döntőt játszik a Ferencvárossal, ezért ők felmentést kaptak a hétfő délutáni munka alól. A két játékos a szerdai kupadöntő másnapján, csütörtökön indul útnak Új-Zélandra.

A hétfői edzést megelőzően Telkibe látogatott Vági Márton, az MLSZ főtitkára és Berzi Sándor alelnök is, és a tréning előtt intéztek beszédet a kerettagokhoz, adtak útravalóul néhány jó tanácsot a futballistáknak.

A csapatot irányító Bernd Storck sportigazgató az újságíróknak nyilatkozva elmondta: a két kupadöntős hiányában még nem teljes a csapat, ugyanakkor nagyon büszke arra, hogy a keretből két játékos ott lehet a Magyar Kupa fináléjában. A szakember hozzátette: két hét még hátravan a vb-rajtig, van tehát még egy kis idő a válogatott játékának csiszolására, de az eddigi edzéseken minden utazó játékos bebizonyította, hogy megérdemelten került be a csapatba, és képes ellátni a kért feladatokat, ezért a stáb optimistán várja a vb-rajtot.

A magyar válogatott június 1-jén, magyar idő szerint kora reggel, 5 órakor kezdi meg szereplését a vb-n Észak-Korea ellen, majd Brazília és Nigéria lesz a további két csoportellenfél. Az első és a második helyezett mellett a hat csoport négy legjobb harmadikja is továbbjut a nyolcaddöntőbe.

A magyar válogatott kerete (a név előtt a vb-n használt hivatalos mezszámmal)

KAPUSOK
1 Székely György (Újbuda)
12 Horváth Dániel (Győri ETO)
16 Demjén Patrik (MTK Budapest)

VÉDŐK
2 Osváth Attila (SZTK-Erima)
3 Tamás Krisztián (Slavia Praha)
4 Kecskés Ákos (Atalanta)
5 Lenzsér Bence (Paksi FC)
15 Talabér Attila (MTK Budapest)
21 Forgács Dávid (Atalanta)

KÖZÉPPÁLYÁSOK
6 Pongrácz Viktor (Lombard Pápa)
7 Oláh László (Vasas Kubala Akadémia)
8 Vida Máté (Vasas)
10 Németh Márió (Szombathelyi Haladás)
13 Kalmár Zsolt (RB Leipzig)
17 Nagy Ádám (Ferencváros)
18 Berecz Zsombor (Vasas)
20 Sallai Roland (Puskás Akadémia)

TÁMADÓK
9 Mervó Bence (Győri ETO)
11 Zsótér Donát (Puskás Akadémia)
14 Nagy Dominik (Ferencváros)
19 Popov Patrik (Ferencváros)

Biztonsági tartalékok: Bukrán Erik (Hull City), Korozmán Kevin (Ferencváros)