U20-as vb: Bobál Dávid nem érti a kimaradásának okát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.03. 10:29
Mint megírtuk, több neves kimaradó is van Bernd Storck U20-as labdarúgó-világbajnokságra készülő bő, 35 fős keretében. Bobál Dávid maga sem igazán érti mellőzésének okát.

„Nagyon meglepődtem a hír hallatán, a barátnőm szólt reggel, hogy nem kerültem be a hivatalos keretbe – értékelt szomorúan az NB II-ben stabilan játszó Bobál Dávid. – Nem igazán tudok mit mondani erről, nem értem a kimaradásom okát. A Mexikó elleni, utolsó felkészülési mérkőzésen még kezdő voltam, úgy érzem, jól is ment a játék, azóta nem beszéltem Bernd Storckkal. Egy hetet dolgoztunk együtt, felvázolta az elképzeléseit, szigorúan vette a saját szabályait, de nem hiszem, hogy ezekkel szembementem volna, mint ahogy a többi kimaradó sem. Nem is titkolom, rendkívül csalódott vagyok. Azok után, hogy Szalai Lászlónál még csapatkapitány is voltam, most még a harmincötös keretbe sem férek be, és ez elég nagy kontraszt. Olvastam Storck nyilatkozatát, miszerint nem volt elégedett a Mexikó ellen látottakkal, és a föld alól is összegyűjtötte azokat a játékosokat, akiket most behívott. Nos, a magam részéről sok sikert kívánok a srácoknak.”Bobál Dávid. – Nem igazán tudok mit mondani erről, nem értem a kimaradásom okát. A Mexikó elleni, utolsó felkészülési mérkőzésen még kezdő voltam, úgy érzem, jól is ment a játék, azóta nem beszéltem Bernd Storckkal. Egy hetet dolgoztunk együtt, felvázolta az elképzeléseit, szigorúan vette a saját szabályait, de nem hiszem, hogy ezekkel szembementem volna, mint ahogy a többi kimaradó sem. Nem is titkolom, rendkívül csalódott vagyok. Azok után, hogy Szalai Lászlónál még csapatkapitány is voltam, most még a harmincötös keretbe sem férek be, és ez elég nagy kontraszt. Olvastam Storck nyilatkozatát, miszerint nem volt elégedett a Mexikó ellen látottakkal, és a föld alól is összegyűjtötte azokat a játékosokat, akiket most behívott. Nos, a magam részéről sok sikert kívánok a srácoknak.”

Persze botorság lenne azt állítani, hogy a tavalyi Eb-n nem épp fényesen szereplő csapaton tilos változtatni, sőt! Ám a hírek szerint a március 28-i, Mexikó elleni döntetlen után az addig még képbe sem kerülő labdarúgókból tizenhármat edzésre hívott a sportigazgató, s többen az április elsején leadott névsorban is megtalálhatók. Ez az eljárás pedig finoman szólva is kapkodónak tűnik.

Mindenesetre a felelősség Bernd Storcké, s az már most biztos, a vb után szélsőséges lesz a megítélése. Ha helytáll a magyar csapat, a közvélemény megváltóként magasztalja majd, ha viszont nem jár sikerrel, nehezen lehet maradása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik