U19-es válogatott: meccs másfél év után, kikaptunk a szlovákoktól

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.02.02. 17:54
null
Szlovákia egy góllal jobbnak bizonyult a mieinknél (Fotó: MLSZ)
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Szlovákiától felkészülési mérkőzésen Gyirmóton – olvasható az MLSZ beszámolójában.

 

Férfi U19-es nemzeti csapatunk tavasszal Európa-bajnoki selejtezőn szerepel, a mieink Norvégia, Izland és Andorra ellen lépnek pályára, és próbálják meg kiharcolni a továbbjutást érő első hely megszerzését. A négycsapatos minitornát megelőző első nemzetközi felkészülési mérkőzést kedden játszotta le együttesünk Gyirmóton. Ez volt az U19-es csapat első meccse csaknem másfél év után.

Oross Márton szövetségi edző a korosztály jó néhány meghatározó játékosára nem számíthat a vasárnap óta tartó összetartáson, ezért több olyan labdarúgó is megmutathatja képességeit a szakmai stábnak, aki korábban nem voltak tagja a válogatottnak. A szlovákok elleni összecsapáson csak négy olyan labdarúgó volt a kezdőcsapatunkban, aki 2019-ben pályára lépett a brazíliai U17-es világbajnokságon, miközben abszolút újonc is bekerült a kezdőcsapatba.

A mérkőzés első félideje kiegyenlített játékot hozott, az első negyedórában a magyar csapat volt aktívabb, ezt követően a szlovákok vették át az irányítást, és alakítottak ki több helyzetet, majd a 28. percben, egy bal oldali beadás után az őrizetlenül maradt Dominik Veselovsky – aki a DAC kölcsönjátékosaként jelenleg a szlovák másodosztályban szerepel – révén megszerezték a vezetést (0–1). A magyar válogatott több kecsegtető helyzetet kialakított a folytatásban, veszélyes szabadrúgásaink is voltak, az egyenlítés azonban nem jött össze.

A második félidőt jól kezdtük, megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de a szlovák kontrák is rejtettek magukban veszélyt, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A hajrában nagy erőket mozgósított csapatunk az egyenlítés érdekében, ziccerekig is eljutottunk, de a befejezések nem sikerültek, az utolsó magyar helyzetnél a gólvonal előtt tudott menteni egy védő. Az eredmény a lefújásig nem változott, a szlovák csapat 1–0-ra megnyerte a találkozót.

„Az eredményt sajnálom, de a vereség ellenére jó kis mérkőzést játszottunk, amely kiválóan szolgálta a felkészülést – idézi az MLSZ honlapja Oross Márton szövetségi edzőt. – Látszott, hogy a kerettagok nagy része még nincs tökéletes állapotban, de ezzel együtt is láttam biztató jeleket, főleg a második félidőben. Jelenleg a keret kialakítása zajlik a tavaszi tétmérkőzések előtt, ebből a szempontból hasznos volt a találkozó, egyre pontosabb képet kapunk a játékosokról. Szerdán a Csákvár elleni is játszunk egy edzőmeccset, két hét múlva pedig újabb mérkőzések várnak ránk, úgy gondolom, ebben az időszakban kialakul, kikre számíthatunk az Eb-selejtezők során.”

U19-ES VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Magyarország–Szlovákia 0–1 (0–1)
Gyirmót
Magyarország:
Auerbach Martin – Szabados Attila (Hosszú Zétény, 67.), Katona Csongor, Americo Pereira, Debreczeni Zalán (Kiss-Szemán Péter, 85.) – Ominger Gergő, Posztobányi Patrik (Lehoczky Roland, a szünetben) – Komáromi György, Molnár Rajmund (Tóth Milán, 60.), Kállai Kevin – Szalay Szabolcs
Gólszerző: Veselovsky (28.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik