U19-es Eb-selejtező: agyrázkódás után gólpassz, onnantól se kép, se hang

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.11. 09:56
Győzelemmel kezdte a magyar U19-es válogatott az Eb-csoportselejtezőit Szlovénia ellen. Az NSO Tv stábja a találkozó után beszélgetett Németh Antal szövetségi edzővel, illetve a csereként beálló Kiss Tamással, aki előbb egy ollózás után agyrázkódást szenvedett, majd kiosztotta a győztes gólpasszt, végül le kellett cserélni – nincs sok emléke a pályán töltött 20 percéről.

„Nehezen éltem meg az elejét, mert rosszul kezdtük a mérkőzést – árulta el Németh Antal szövetségi edző. – Lehet, hogy szerkezeti problémák voltak, vagy egyszerűen csak megilletődött a csapat, mert tudtuk, nagy lehetőség ez nekünk, hiszen az ellenfeleink a délutáni mérkőzésükön döntetlenre végeztek. De le a kalappal a játékosok előtt, fantasztikusan futballoztak és fordították meg a meccset. Azt tudni kell, hogy a szlovén válogatott rendkívül jó csapat.”

Kiss Tamásról is kérdeztük, aki csereként beállva előbb egy ollózás után agyrázkódást szenvedett, ám még mielőtt lecserélték volna, kiosztotta a győztes gól előtti passzt Schön Szabolcsnak.

„Tudtuk, hogy lendületet fog hozni a csapatnak. Nyilván nem esik jól neki, hogy nem kezdő, de ismerjük az ő karakterét. Sajnálom, hogy volt az az esése, ami miatt úgy néz ki, agyrázkódása lett.”

A szélső ráadásul elmesélte, hogy alig van emléke a pályán töltött húsz percről. Természetesen az a bizonyos passz köztük van.

„Miután lecseréltek, jött vissza a kép és a hang teljesen, addig csak néhány szituáció van meg. Szoboszlai gólja és a gólpasszom is megvan, de nem tudom, hogy utána mi történhetett a meccsen.”

Azt mind a ketten kiemelték: a fantasztikus hangulatot teremtő szurkolók is hozzájárultak a válogatott sikeréhez.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT
Magyarország–Szlovénia 2–1
(0–1)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző. Vezette: Tomasz Musial (lengyel)
MAGYARORSZÁG:
Ásványi – Kovács K., Mocsi, Csóka, Majnovics – Schön, Szendrei, Bokros, Szoboszlai, Szerető (Kiss T., 58.; Bencze M., 82.) – Tímári (Torvund, 74.). Edző: Németh Antal.
SZLOVÉNIA: Gril – Trontelj, Zec, Stojinovic, Kurtovic (Urbancic, 87.) – Stusej (Demirovic, 77.), Maher, Stravs (Simic, 77.) – Prelec, Matko (Kolobaric, 62.), Kregar (Kolmanic, 62.). Edző: Agron Salja.
Gólszerző: Szoboszlai (60.), Schön (66.), ill. Matko (14.)
Sárga lap:
Schön (25.), Szendrei (85.), ill. Zec (57.), Stojinovic (85.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország
1
1


2–1
3
2. Ausztria
1
1

0–0 1
Koszovó
1

1

0–0 1
4. Szlovénia
1

1
1–2
0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik