U19: a Fradi fiataljának góljával legyőztük a görögöket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.11. 20:42
Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Görögországot a két csapat kedd délutáni felkészülési mérkőzésén Telkiben.

A mérkőzés egyetlen gólját Csernik Kornél szerezte a 85. percben: a Ferencvárosnál nyáron profi szerződést kapó fiatal futballista labdát szerzett az ellenfél térfelén, betört a 16-oson belülre, majd higgadtan a kapu jobb oldalába emelt.Csernik Kornél szerezte a 85. percben: a Ferencvárosnál nyáron profi szerződést kapó fiatal futballista labdát szerzett az ellenfél térfelén, betört a 16-oson belülre, majd higgadtan a kapu jobb oldalába emelt.

„Nagy fegyvertény, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a mérkőzést, sőt igazán nagy helyzetet nem is tudott kialakítani a görög csapat. Az első félidőben a támadójátékunk még akadozott, a fordulás után azonban több ígéretes lehetőségünk is volt, ezek közül egyet sikerült kihasználni. Az Eb-selejtezőre utazó csapatunk még nem állt össze, de ezek a mérkőzések sokat segíthetnek abban, hogy megtaláljuk az ideális összetételt” – idézi az mlsz.hu Michael Boris szövetségi edzőt.

U19-es válogatottunk novemberben Örményországban játszik Eb-selejtező minitornát (a házigazdák mellett a svájciak és az olaszok lesznek az ellenfeleink), és a felkészülés egyik utolsó fázisaként a héten két mérkőzésen lép pályára a görögök ellen; a második meccs csütörtökön lesz, ugyancsak Telkiben.

U19-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 1–0 (0–0)
Telki
Magyarország:
Demjén Patrik – Szalai András (Nemes Barna, 61.), Szilágyi Zoltán, Nagy Zsombor, Gergényi Bence – Kleisz Márk, Szabó Bence – Csernik Kornél, Tóth Máté, Takács Ronald (Viola Gergő, 79.) – Kamarás György (Dragóner Filip, 61.). Szövetségi edző: Michael Boris
Gólszerző: Csernik (85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik