U18: háromgólos győzelmet arattunk Dánia felett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.15. 20:02
A magyar U18-as labdarúgó-válogatott idei első nemzetközi mérkőzésén remek első félidei játékával múlta felül a dán korosztályos együttest.

Az őszi Eb-selejtezőre készülő U18-as válogatottunk tagjai pihenés helyett nemzetközi felkészülési mérkőzéssel töltötték a március 15-i ünnepet, meglehetősen kellemetlen, télies időben mérték össze erejüket a dán korosztályos együttessel Telkiben – írja az mlsz.hu.

Az Oscar Corrochano szövetségi edző vezette magyar válogatott nagyszerűen kezdte a találkozót, agresszíven letámadott már az ellenfél térfelén, és mindössze hét perc kellett az első gólja megszerzéséhez. Egy szélről érkező beadást követően a dán védők nem tudtak felszabadítani, Bayer Bence csapott le a labdára, és 11 méterről a hálóba lőtt (1–0).

A 30. percben született meg a második magyar gól, Takács Ronald a bal oldalról cselezte be magát középre, jól passzolt a balösszekötő helyén kilépő Dragóner Filiphez, aki éles szögből kilőtte a bal alsó sarkot (2–0).

A 41. percben Vogyicska Bálint lépett ki a védők közül, és kissé jobbról, tíz méterről a kapus lába mellett a hálóba lőtt (3–0). Az első félidőben a három gól mellett is adódtak ígéretes támadásaink, miközben a védelem stabilan szűrte a dán támadásokat, így a vendégek nagyobb helyzeteket nem alakítottak ki.

A fordulás után változott a játék képe, a dánok mezőnyfölénybe kerültek, jóval veszélyesebben futballoztak, mint a szünet előtt. A védelmünknek bőven volt munkája, és Demjén Patriknak is több alkalommal kellett nagyot védenie. A játékrész második felére kiegyenlítetté vált a találkozó, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, a félidő legnagyobb helyzete a lefújás előtt maradt ki, amikor Demjén két bravúros védéssel akadályozta meg a dán szépítő találatot.

„Az első félidőben jól játszottunk, több kiemelkedő egyéni teljesítmény is segítette a csapatot, emellett hatékonyan használtuk ki az adódó lehetőségeket – értékelt a lefújás után Oscar Corrochano. – A második félidő jelentős részében a dánok irányítottak, de ebben közrejátszott az is, hogy nagyon sokat cseréltünk a szünet után. Elégedett vagyok az eredménnyel, és nagyrészt a mutatott játékkal is, kíváncsian várom a csütörtöki összecsapást, amikor azok a labdarúgók is lehetőséget kapnak, akik most kevesebbet játszottak, vagy egyáltalán nem kaptak lehetőséget a bizonyításra.

U18, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Dánia 3–0 (3–0)

Magyarország: Demjén Patrik – Tóth Dávid, Szalai András, Tóth Bence, Gergényi Bence (Nagy Zsombor, 81.) – Bayer Bence, Vogyicska Bálint (Hinora Kristóf, 46.), Tajti Mátyás (Szabó Bence, 60.) – Kovács Dávid (Tömösvári Bálint, 60.), Takács Ronald (Bíró Ákos, 63.), Dragóner Filip (Kamarás György, 46.)
G: Bayer (7.), Dragóner (30.), Vogyicska (41.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik