U17: „Mourinhós volt a játék, apa – üzente a fiam, de ez tőle nem dicséret”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.27. 07:25
Három ponttal kezdte a magyar U17-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság selejtezőit, a mieink a 90. percben csikarták ki a sikert Norvégia ellen, egy Zuigéber Ákos-szabadrúgásgóllal. A találkozó után az NSO Tv stábja nemcsak a gólszerzővel, hanem a selejtező negyedik meccsét is kapott gól nélkül lehozó Hegyi Krisztiánnal, illetve Preisinger Sándor szövetségi edzővel beszélgetett.

Hegyi Krisztián alaposan kivette a részét a győzelemből, hiszen több védése volt, az egyik norvég helyzetnél hatalmas bravúrt kellett bemutatnia.

„Láttam, hogy ziccerben van a játékos és nagyon üresen áll. Ezért elindultam felé, hogy közelítsek, ahogy ziccernél csinálni kell, hogy jobban zárjuk a szögeket, így belém rúgta, és kivédtem.”

A kapus a selejtezősorozat eddigi négy meccsén egyszer sem kapott gólt, nem csoda, hogy külföldi ajánlatok közül válogathat. Többek közt az Atlético Madridnál és a Manchester Unitednél is járt próbajátékon, végül a West Ham Unitedet választotta – videónkban elmeséli, hogy miért. Összeállításunkból az is kiderül, hogy az Illés Akadémia játékosa mit tanult példaképétől, Király Gábortól. Beszél arról is, hogy mekkora erőt adott nekik a felnőttválogatott Horvátország elleni sikere, és hogy a győztes gólt szerző Zuigéber Ákos miért hasonlítható Szoboszlai Dominikhoz.

Zuigéber szerint a norvégokra a karma is hatott, hiszen pont a gólja előtt sportszerűtlenek voltak és az ápolás után nem adták vissza a labdát. A videóból kiderül továbbá, hogyan és mennyit gyakorolja a szabadrúgásokat.

Preisinger Sándor szövetségi edző a meccs után a fiától kapott üzenetet, melyben José Mourinho csapataiéhoz hasonlította a korosztályos válogatott játékát.

„Azt írta, hogy mourinhós volt a játék, apa, ami nyilván azt jelenti, hogy sokat védekeztünk, aztán egy kontrából vagy egy szabadrúgásból sikerült nyerni. Ez tőle nem dicséret. Bizonyos fázisaiban a mérkőzésnek sajnos visszaszorultunk, és minden erőnkkel azon kellett lennünk, hogy megóvjuk a kapunkat a góltól. A mai nap nem játszottunk annyira jól, de az eddigi összes szerencsétlenségünk most átfordult pozitív irányba, és a végén szerencsés körülmények között nyertük meg a meccset.”

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 1. FORDULÓ

Magyarország–Norvégia 1–0(0–0)
Telki,Globall Football Park, 296 néző. V: Hasanov (azeri)
Magyarország:Hegyi K. – Buna, Horváth M., Balogh B., Orosz D. – Kosznovszky (Major S.,61.), Posztobányi (Tóth B., 73.), Kata, László D. (Kalmár B., 61.)– Németh A. (Komáromi, a szünetben), Zuigéber (Dávid Z., 92.).Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Norvégia:Stople – Hermansen, N. Jenssen, Skaret, Tveiten – Oppegard, Aarstad, Mannsverk, Geelmuyden (Tongnoy, 86.) – Melkersen (Haugland,62.), Halsöy (Tounekti, 55.).Szövetségi edző: Jan Peder Jalland
Gólszerző: Zuigéber (90.)


Belgium–Bosznia-Hercegovina 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik