Hegyi Krisztián alaposan kivette a részét a győzelemből, hiszen több védése volt, az egyik norvég helyzetnél hatalmas bravúrt kellett bemutatnia.

„Láttam, hogy ziccerben van a játékos és nagyon üresen áll. Ezért elindultam felé, hogy közelítsek, ahogy ziccernél csinálni kell, hogy jobban zárjuk a szögeket, így belém rúgta, és kivédtem.”

A kapus a selejtezősorozat eddigi négy meccsén egyszer sem kapott gólt, nem csoda, hogy külföldi ajánlatok közül válogathat. Többek közt az Atlético Madridnál és a Manchester Unitednél is járt próbajátékon, végül a West Ham Unitedet választotta – videónkban elmeséli, hogy miért. Összeállításunkból az is kiderül, hogy az Illés Akadémia játékosa mit tanult példaképétől, Király Gábortól. Beszél arról is, hogy mekkora erőt adott nekik a felnőttválogatott Horvátország elleni sikere, és hogy a győztes gólt szerző Zuigéber Ákos miért hasonlítható Szoboszlai Dominikhoz.

Zuigéber szerint a norvégokra a karma is hatott, hiszen pont a gólja előtt sportszerűtlenek voltak és az ápolás után nem adták vissza a labdát. A videóból kiderül továbbá, hogyan és mennyit gyakorolja a szabadrúgásokat.

Preisinger Sándor szövetségi edző a meccs után a fiától kapott üzenetet, melyben José Mourinho csapataiéhoz hasonlította a korosztályos válogatott játékát.

„Azt írta, hogy mourinhós volt a játék, apa, ami nyilván azt jelenti, hogy sokat védekeztünk, aztán egy kontrából vagy egy szabadrúgásból sikerült nyerni. Ez tőle nem dicséret. Bizonyos fázisaiban a mérkőzésnek sajnos visszaszorultunk, és minden erőnkkel azon kellett lennünk, hogy megóvjuk a kapunkat a góltól. A mai nap nem játszottunk annyira jól, de az eddigi összes szerencsétlenségünk most átfordult pozitív irányba, és a végén szerencsés körülmények között nyertük meg a meccset.”

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 1. FORDULÓ

Magyarország–Norvégia 1–0 (0–0)
Telki, Globall Football Park, 296 néző. V: Hasanov (azeri)
Magyarország: Hegyi K. – Buna, Horváth M., Balogh B., Orosz D. – Kosznovszky (Major S., 61.), Posztobányi (Tóth B., 73.), Kata, László D. (Kalmár B., 61.) – Németh A. (Komáromi, a szünetben), Zuigéber (Dávid Z., 92.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Norvégia: Stople – Hermansen, N. Jenssen, Skaret, Tveiten – Oppegard, Aarstad, Mannsverk, Geelmuyden (Tongnoy, 86.) – Melkersen (Haugland, 62.), Halsöy (Tounekti, 55.)Szövetségi edző: Jan Peder Jalland
Gólszerző: Zuigéber (90.)


Belgium–Bosznia-Hercegovina 1–0