A magyar válogatott lejátszotta második felkészülési mérkőzését a héten, ezúttal is a finn válogatott volt az ellenfél. A mieink kedden 2–0-ra legyőzték az északiakat, azon a találkozón néhány alapember még nem állhatott Belvon Attila rendelkezésére, vagy csak csereként kapott lehetőséget. A második mérkőzésen már minden kerettagra számíthatott a szakmai stáb, így bekerült a kezdőcsapatba Patik Márton, Herjeczki Kristóf, Tajti Mátyás és Bíró Bence is. 

Az első félidőben a mieink szervezetten, fegyelmezetten játszottak, miközben többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, és több ígéretes akciót is vezettek – írja az mlsz.hu. A finn védelem is jól zárt, ezért kevés volt az igazán nagy lehetőség a kapuk előtt, egy-egy kapufáig azért eljutottak a csapatok.

A fordulás után megszereztük a vezetést, a 48. percben Herjeczki Kristóf keresztlabdája után Kovács Dávid adott be balról, az érkező Bíró Ákos pedig a bal felső sarokba belsőzött (1–0). A vezetés megszerzése után is támadásban maradt a magyar válogatott, és az 58. percben megdupláztuk az előnyt, Vogyicska Bálint vezette a labdát, majd 23 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba (2–0).

A folytatásban újabb gólokat szerezhettünk volna, de a támadásokba rendre becsúszott egy-egy pontatlanság. A finnek a hajrában szépítettek, egy bal oldali szöglet után Benjamin Kallman fejelt a jobb sarokba, beállítva a végeredményt (2–1).

„Vegyes volt a kép, támadásban és védekezésben is láttam még javítanivalót a játékunkban – mondta Belvon Attila szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Nagyobb különbségű lehetett volna a győzelem, ha kihasználjuk a helyzeteinket. Időnként kapkodtunk, pontatlanok voltunk, nehezen mentünk át védekezésből támadásba. A tanulság az, hogy gyorsítanunk kell a játékunkon, ha pedig nincsenek meg az induló embereink, akkor türelmesebben kell építeni a támadásainkat.”

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Finnország 2–1 (0–0)

Magyarország: Demjén Patrik (Balogh Péter, 59.) – Tóth Dávid (Szőke Dániel, 67.), Patik Márton, Tóth Bence (Nagy Zsombor, 31.), Gergényi Bence – Szalai András, Tajti Mátyás, Vogyicska Bálint (Szabó Bence, 60.) – Tömösvári Bálint (Kovács Dávid, 41.), Bíró Bence (Bíró Ákos, 41.), Herjeczki Kristóf (Bodrogi János, 67.)
G: Bíró (48.), Vogyicska (58.)