U17: magyar győzelem a csehek ellen; két négyes Eb-tornát rendezünk

Vágólapra másolva!
2011.11.29. 14:08
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen kedd kora délután 3–2-re legyőzte a cseh korosztályos csapatot. Ugyancsak e korosztállyal kapcsolatos hír, hogy kedden a svájci Nyonban megtartották a 2012-es és 2013-as Európa-bajnokságok selejtezőjének, illetve elitkörének sorsolását. Magyarország mindkét sorozatban házigazdája lesz csoportjának.

„Nemzetközi szinten is jó iramú mérkőzést játszottunk. Jó felfogásban futballoztunk, ennek köszönhetően számtalan helyzetet alakítottunk ki, ez talán a kedvező végeredménynél is fontosabb számunkra″ – idézi az mlsz.hu Pisont István szövetségi edzőt a csehek elleni mérkőzéssel kapcsolatban.

EB-SORSOLÁSOK

Kedden Svájcban elkészítették a 2012-es U17-es Európa-bajnokság elitkörének sorsolását: eszerint a magyar válogatott Oroszországgal, Belgiummal és Walesszel verseng majd azért, hogy csoportelsőként kivívja a részvétel lehetőségét a jövő májusi, szlovéniai nyolcas Eb-döntőben.

A 2013-as U17-es Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását is elkészítették: a magyar válogatott Olaszország, Albánia és Liechtenstein (8. csoport) társaságában küzd majd az elitkörbe kerülésért. Mindegyik csoportból az első két helyezett jut tovább, hozzájuk csatlakozik a továbbjutók elleni legjobb mérleggel bíró két legjobb csoportharmadik.

A 2013 márciusi elitkörből továbbjutók a házigazda Szlovákiával kiegészülve vívnak majd a nyolcas döntőben.

A magyar válogatott mindkét sorozatban házigazdája lesz saját csoportjának.

Pisont István ezúttal többségében azoknak a játékosoknak adott lehetőséget, akik az októberi Eb-selejtezőn nem voltak tagjai a csapatnak. A mieink a Fadgyas Tamás (Rácz Gergő, 41.) – Németh Áron, Talabér Attila (Spandler Csaba, 41.), Asztalos Dávid, Bobál Dávid – Berecz Zsombor, Medgyes Zoltán (Borkai Ádám, 58.) – Szabó Zoltán (Farkas Zoltán, 50.), Mayer Milán (Kalmár Zsolt, 41.), Vida Krisztofer (Tóth Benjámin, 58.) – Bobál Gergő (Bölcsföldi Milán, 58.) összeállításban játszottak.

A mieink kezdték jobban a mérkőzést, a 9. percben Vida Krisztofer lépett ki a balösszekötő helyén, védője nem tudta tartani vele a lépést, és a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudta szerelni. A jogos büntetőt Bobál Gergő magabiztosan értékesítette.

A 16. percben látványos akció végén Szabó Zoltánhoz került a labda, aki a tizenhatos bal sarkától kapura lőtt, az egyik védőn megpattanó labda védhetetlenül vágódott a léc alá. A 23. percben akár háromgólos is lehetett volna a magyar előny, ám Mayer Milán közeli fejesét a cseh kapus hatalmas bravúrral hárította. A vendégek keveset birtokolták a labdát, főleg kontrákra építettek, és ezekből gólokat is tudtak szerezni.

A 25. percben Karel Neumann lőtte ki a hosszú sarkot egy ellentámadás végén, majd a 36. percben Tomas Choryt, a csehek centerét találta üresen labda, aki közelről nem hibázott. A szünet előtt ismét vezetést szerezhettünk volna, a 39. percben Bobál Gergő fejese után a keresztlécről pattant ki a labda.

A második félidőben is a mieink játszottak mezőnyfölényben, igaz, valamivel kevesebb gólhelyzetet alakítottak ki, mint az első negyven percben. A győztes találat a 42. percben született: a Bobál Gergő buktatásáért megítélt büntetőt a sértett értékesítette, megszerezve második találatát a mérkőzésen. A folytatásban a cserék új lendületet vittek a támadójátékba, de az eredmény már nem változott.

AZ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁGOK SORSOLÁSA
2012-ES ELITKÖR
1. csoport: Franciaország*, Svédország, Olaszország, Svájc
2. csoport: Csehország, Fehéroroszország, Lengyelország, Luxemburg*
3. csoport: Spanyolország, Anglia, Grúzia*, Ukrajna
4. csoport: Németország*, Portugália, Törökország, Bulgária
5. csoport: Szerbia, Hollandia*, Írország, Albánia
6. csoport: Dánia, Skócia*, Izland, Litvánia
7. csoport: (március 23-28., Magyarország): Magyarország*, Oroszország, Belgium, Wales
2013-AS SELEJTEZŐ
1. csoport: Fehéroroszország, Szerbia*, Moldova, Örményország
2. csoport: Finnország*, Németország, Andorra, San Marino
3. csoport: Belgium*, Hollandia, Litvánia, Lettország
4. csoport: Spanyolország, Lengyelország, Azerbajdzsán, Bulgária*
5. csoport: Görögország, Franciaország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina*
6. csoport: Ausztria*, Svájc, Ciprus, Feröer
7. csoport: Anglia, Észak-Írország, Észtország*, Wales
8. csoport (október 18-23. Magyarország): Olaszország, Magyarország*, Albánia, Liechtenstein
9. csoport: Norvégia, Portugália, Málta*, Izland
10. csoport: Írország, Románia, Svédország, Macedónia*
11. csoport: Dánia, Csehország*, Montenegró, Oroszország
12. csoport: Törökország, Horvátország*, Kazahsztán, Izrael
13. csoport: Skócia, Grúzia*, Luxemburg, Ukrajna
A csillaggal jelölt csapatok lesznek a mini tornák házigazdái.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik