U17: magabiztos magyar siker Belgium ellen, közel a döntő

Vágólapra másolva!
2011.08.31. 10:39
A Pisont István szövetségi edző vezette U17-es magyar labdarúgó-válogatott kedden 3–0-ra legyőzte Belgiumot a lengyelországi Syrenka-kupán, és a döntő küszöbére érkezett – tudósít a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapja.

A magyar válogatott a mérkőzés legelejétől kezdve nagy fölényben játszott, minden tekintetben felülmúlta ellenfelét, és ha a végjátékban jobban koncentrálnak fiataljaink, akár újabb gólokat is szerezhettek volna.

„Szerencsére ugyanott folytattuk, ahol a Telki-kupán abbahagytuk, vagyis végig nagyon jó felfogásban játszott a csapat, masszívan, fegyelmezetten fociztunk – idézi az mlsz.hu Pisont István szövetségi edző értékelését. – Egyéni teljesítményekben és csapatjátékban is felülmúltuk az ellenfelet, rengeteg lehetőségünk volt, mélységi bejátszásokkal többször is az ellenfél védelme mögé tudtunk kerülni. Nagyon elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, mind védekezésben, mind támadásban viszontláttam a korábban begyakorolt játékelemeket. Az ellenfél végig hosszú indításokkal próbálkozott, ezt azonban tökéletesen levédekeztük, mi pedig látványos, kombinatív játékkal alakítottuk ki a lehetőségeket. Némi hiányérzetem csak azért lehet, mert a mérkőzés hajrájában több ziccert is elhibáztunk, de összességében büszkék lehetünk a teljesítményre, hiszen nemzetközi szinten háromgólos győzelmet aratni nem kis bravúr."

Szerdán a döntőbe jutás a tét, az ellenfél a fehéroroszok ellen 5–0-ra diadalmaskodó, a nagy hagyományú tornát tavaly megnyerő Dánia lesz. A csata vesztese a 3. helyért játszik. A nyolccsapatos torna másik ágán Lengyelország és Ukrajna játszik a döntőbe jutásért.

A magyar válogatott korábban háromszor (1992, 2001, 2008) megnyerte ezt a tornát.

U17-ES VÁLOGATOTT, SYRENKA-KUPA
MAGYARORSZÁG–BELGIUM 3–0
Plonsk
MAGYARORSZÁG: Dániel (Fadgyas T., 73.) – Baksa, Asztalos (Pataki, 68.), Kovács T., Forgács – Ács (Fényes), Nagy D. (Szalánszki, 68.), Szabó B. – Vallejos (Tóth L., 54.), Farkas Z. (Bobál, 73.), Popgeorgiev (Kalmár, 60.). Szövetségi edző: Pisont István
Gólszerző: Farkas Z. (28., 61.), Ács (44.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik