Sorsdöntő meccs előtt az U17-es válogatott (Fotó: Babják Bence)

 

„Nem könnyű legyőzni Ecuadort, támadásban sokat kell fejlődnünk ahhoz, hogy sikerüljön – mondta a Nemzeti Sportnak Hegyi Krisztán, a korosztályos magyar válogatott és a West Ham United kapusa. – Többször kell eljutnunk az ellenfél kapujához, és mindenkinek többet kell magára vállalnia. Személy szerint nem izgulok a meccs előtt, bízom a társaimban, és magabiztosan várjuk a találkozót. A májusi Európa-bajnokságon a Belgium elleni, ötödik helyért rendezett összecsapás előtthasonló helyzetben voltunk, mint most, az is egy »mindent vagy semmit« szituáció volt. Pénteken mindent meg kell tennünk a győzelemért, remélem, sikerül.”


Preisinger Sándor szövetségi edző a továbbjutásról döntő meccsen nem számíthat a lábközépcsonttörtést szenvedő Zuigeber Ákosra, így a csapatnak az Ausztrália ellen góllal és gólpasszal jelentkező támadó nélkül kell három pontot szerezniük.

A mérkőzésről a Nemzeti Sport Online élőben tudósít, a lefújás után a főszereplők véleményét is olvashatják.

U17-ES LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, BRAZÍLIA
B-CSOPORT
A 3. FORDULÓ PROGRAMJA
21.00,
Gama: Ausztrália–Nigéria
21.00, Goiania, Olimpiai Stadion: MAGYARORSZÁG–Ecuador (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Nigéria  2 2     7–4  3 6
2. Ecuador  2 1   1 4–4  0 3
3. Ausztrália  2   1 1 3–4  –1  1
4. Magyarország 2   1 1 4–6  –2  1
A hat csoportból az első és a második helyezettek, valamint a négy legjobb harmadik jut be a nyolcaddöntőbe.
Kettő vagy több csapat pontegyenlősége esetén az alábbiak szerint rangsorolják a válogatottakat: 1. gólkülönbség, 2. szerzett gólok száma, 3. egymás elleni mérkőzéseken szerzett pontok, 4. egymás elleni mérkőzéseken elért gólkülönbség, 5. egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok száma, 6. fair play pontrendszer (sárga lap: –1 pont, két sárga után piros: –3, közvetlen piros: –4, sárga után közvetlen piros: –5), 7. sorsolás

A helyszínről a Nemzeti Sportot tudósítja: Babják Bence