Az U17-es vb-n szereplő válogatott elszántan készül az Ecuador elleni mérkőzésre (a szerző fotója)

Ebéd után csendes pihenő következett, majd helyi idő szerint délután négy órától a nyolc füves futballpályát magába foglaló goianiai edzőcentrumban készült a csapat a dél-amerikaiak elleni találkozóra.

„Próbáltunk túllépni az eddigi két csoportmeccsen, mert mindkettőt az utolsó húsz percben rontottuk el – mondta a Nemzeti Sportnak Kosznovszky Márk, a magyar válogatott középpályása. – A fordulás után valamiért rendre csökkent a koncentrációnk, és az egyéni hibákat kihasználta az ellenfél. A védekezés ráadásul sok energiát felemésztett, emiatt támadásban nem tudtuk azt nyújtani, amit szerettünk volna, gyors passzok helyett körülményesen futballoztunk. Szerencsére így is megvan az esélyünk a továbbjutásra, ennek szellemében készülünk az Ecuador elleni találkozóra. Pénteken a védekezés lesz a legfontosabb, a győzelemhez fontos lenne, hogy végre kapott gól nélkül hozzuk le a meccset. Rajtunk múlik a továbbjutásunk, ha mindent kiadunk magunkból a pénteki kilencven perc alatt, nem lesz miért szégyenkeznünk.”

A Parma játékosa arra is kitért, mennyit érzékelnek a magyarországi visszhangokból.

„Amióta itt vagyok, csak a szüleimmel beszéltem telefonon, ők azt mondták, ne csüggedjünk az eddigi két eredmény miatt, mert mégiscsak világbajnokságon szerepelünk. A barátok és az ismerősök többnyire a meccsek után írnak, de Brazíliában naponta csak egy-másfél órára van nálunk a telefonunk, úgyhogy csak rövid üzenetváltásokra van lehetőség.”

Festői az edzőpálya háttere (a szerző fotója)

U17-ES LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, BRAZÍLIA
B-CSOPORT
A 3. FORDULÓ PROGRAMJA (november 1., péntek)
21.00,
Gama: Ausztrália–Nigéria
21.00, Goiania, Olimpiai Stadion: MAGYARORSZÁG–Ecuador (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Nigéria  2 2     7–4  3 6
2. Ecuador  2 1   1 4–4  0 3
3. Ausztrália  2   1 1 3–4  –1  1
4. Magyarország 2   1 1 4–6  –2  1
A hat csoportból az első és a második helyezettek, valamint a négy legjobb harmadik jut be a nyolcaddöntőbe.
Kettő vagy több csapat pontegyenlősége esetén az alábbiak szerint rangsorolják a válogatottakat: 1. gólkülönbség, 2. szerzett gólok száma, 3. egymás elleni mérkőzéseken szerzett pontok, 4. egymás elleni mérkőzéseken elért gólkülönbség, 5. egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok száma, 6. fair play pontrendszer (sárga lap: –1 pont, két sárga után piros: –3, közvetlen piros: –4, sárga után közvetlen piros: –5), 7. sorsolás

A helyszínről a Nemzeti Sportot tudósítja: Babják Bence