U17-es vb: „Érettebbek lettünk, de a mentalitásunk nem változott”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.18. 08:09
Szombaton kel útra Brazíliába az U17-es világbajnokságon résztvevő magyar korosztályos labdarúgó-válogatott. A jelentős időeltolódásra készülve már itthon is esti edzéseket vezényel Preisinger Sándor szövetségi edző a csapatnak, melynek két tagjával, a csapatkapitány Posztobányi Patrikkal, illetve Zuigeber Ákossal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Zuigeber Ákos meghatározó játékosa ennek a korosztálynak, az Eb-selejtezők során két gólt szerzett, a kontinenstornán gólpasszt adott, egy sérülés miatt mégis izgulnia kellett, hogy ott lehet-e Brazíliában.

„Szerencsére teljes mértékben meggyógyultam, várom a világbajnokságot, úgyhogy ennél jobb hangulatom nem is lehetne. Féltem tőle, hogy nem fogok meggyógyulni, de szerencsére sikerült, és próbáltam úgy teljesíteni, hogy mindenképpen itt legyek, hogy behívjanak, s ez sikerült.”

Az MTK Budapest játékosa videónkban arról is beszél, mennyit jelenthet a tornán az, hogy már a felnőtt futballban szerepel a magyar másodosztályban, illetve megtudjuk tőle, hogyan tervezi elütni az időt a 29 órás út során.

Posztobányi Patrik csapatkapitány szerint a Nigéria elleni első mérkőzés sok mindent meghatározhat számukra.

„Nagyon várom az első meccset, mert szerintem az a legfontosabb. Nagyon masszív és fizikailag erős csapatra készülünk. Azt gondolom, hogy az első mérkőzés nagyban megalapozhatja a csoportban való helyzetünket.”

Azt is megtudjuk tőle, miben változott a csapat játéka az írországi Eb-hez képest, illetve, hogy mi lehet az elvárás a vb-n velük szemben.

U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG
A magyar válogatott programja
Október 26.
22.00:
Magyarország–Nigéria
Október 30.
0.00:
Magyarország–Ausztrália
November 1.
21.00:
Magyarország–Ecuador
A kezdést magyar idő szerint adtuk meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik