U17-es vb: Csehországban hangol a válogatott, íme, a bő keret

Vágólapra másolva!
2019.08.13. 20:18
null
Az időközben U18-as válogatottá avanzsáló csapat Csehországban hangol az U17-es vb-re (Fotó: mlsz.hu)
Az U17-es világbajnokságra készülő U18-as válogatott a csehországi Václav Jezek-emléktornára utazik el jövő hétfőn. A 22 fős keretbe a Honvéd-MFA adja a legtöbb játékost, ötöt.

 

Az őszi, brazíliai világbajnoki részvételt a tavaszi, írországi Európa-bajnokságon kiharcoló U17-es válogatott a nyári korosztályváltást követően immár U18-as csapatként szerepel a vb-felkészülés során, és jövő héten, Csehországban lejátssza a belgák elleni májusi Eb-helyosztó utánielső nemzetközi meccseit – olvasható az MLSZ honlapján.

– A világbajnokságig hátralévő öt felkészülési meccsen, így a csehországi találkozókon is, az egyik fő célunk, hogy képet kapjak a vébékeretben szóba jöhető labdarúgók aktuális állapotáról, a játékosok pedig a világbajnoki részvételért küzdenek, hiszen az előttünk álló meccsek teljesítményei alapján állítjuk majd össze a Brazíliába utazó válogatottat. Van néhány játékos, aki korábbi kisebb-nagyobb sérülése miatt jelenleg nincs megfelelő állapotban, ezért nem tudtam számolni velük a Jezek-tornán, de természetesen nekik is lesz esélyük arra, hogy a későbbiekben bizonyítsanak majd – mondta Preisinger Sándor a keret kihirdetése után.

AZ U18-AS VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok:
Hegyi Krisztián (West Ham), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA)
Védők:
Buna Gábor (Honvéd-MFA), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Honvéd-MFA), Orosz Donát (DVTK), Szabó Alex (Honvéd-MFA), Iyinbor Patrick (Ferencváros), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Major Sámuel (Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma), Kovács Dominik (Honvéd-MFA)
Támadók: Komáromi György (Puskás Akadémia), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Molnár Rajmund (Benfica), Hajdú Roland (Ferencváros), Németh András (Genk), Farkas Balázs Kesző (Győri ETO)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik