U17-es válogatott: a mieink ikszeltek Moldovával

Vágólapra másolva!
2012.08.28. 22:05
A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint a magyar U17-es labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Moldovával Kisinyovban.

U17-es válogatottunk kedden hajnalban érkezett meg kisinyovi szálláshelyére, így a mérkőzésre a szokásosnál rövidebb pihenő után került sor. Pisont István az Ivancsics Alex – Bedi Noel, Kecskés Ákos, Talabér Attila, Spandler Csaba – Vida Máté, Szántó Tamás, Rácz Barnabás – Mayer Milán (Nagy Ádám, 74.), Koszta Márk (Németh Erik, 65.), Zsótér Donát összetételben szerepeltette csapatát.

Az első félidőben a magyar válogatott akarata érvényesült a pályán, ebben a periódusban az óriási erejű szél is a mieinket segítette. A helyzeteinkből egyet sikerült gólra váltani, egy jó ütemű mélységi indítás után Zsótér Donát volt eredményes.

A fordulás után széllel szemben kiegyenlítettebbé vált a találkozó, de helyzetek továbbra is a magyar válogatott előtt adódtak, egy találatunkat les címén érvénytelenítette a játékvezető. Három perccel a meccs vége előtt a hazaiak egy szöglet után lepattanó labdát juttattak a kapunkba, ezzel alakították ki az 1–1-es végeredményt.

„Hatalmas szélben játszottuk a meccset, ez nagyban befolyásolta a teljesítményünket is – értékelt a lefújás után Pisont István az mlsz.hu-nak. – Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, kapujuk elé szegeztük a moldovaiakat, ha a végjátékban pontosabbak vagyunk, újabb gólokat lőhettünk volna. A második félidőben igyekeztünk a talajon játszani, míg a házigazdák ívelésekből próbáltak helyzetbe kerülni. Ellenfelünk nem tudott fölényt kialakítani, ezért is sajnálom, hogy a hajrában egy sarokrúgásból döntetlenre hozta a meccset. A körülmények miatt a második negyven perc szakmailag nehezen értékelhető, az első félidőben nyújtott játékkal azonban elégedett voltam, mert megjelentek a pályán azok az elemek, amelyeket gyakoroltunk az elmúlt időszakban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik