U17-es Eb: Úgy keltem ma fel, hogy nekem gólt kell rúgnom, és sikerült is! – Molnár

NAGY-PÁL TAMÁS (Dublin), SZELI MÁTYÁS (Dublin)NAGY-PÁL TAMÁS (Dublin), SZELI MÁTYÁS (Dublin)
Vágólapra másolva!
2019.05.07. 16:44
A Portugália feletti bravúros győzelem után Izland ellen 2–1-es sikert aratott a magyar U17-es válogatott az írországi korosztályos labdarúgó Európa-bajnokságon, ezzel nagyon közel került a negyeddöntőhöz. A találkozó után a két gólszerzővel, Molnár Rajmunddal és Németh Andrással beszélgetett Dublinban az NSO Tv stábja.

A vezetést megszerző Molnár Rajmund így elevenítette fel a gólját:

„Néztük a védelmet, és Kosznovszkytól kaptam egy passzt területbe. Szerintem sokan megtorpantak, hogy les lesz, de én nem haboztam, és azon gondolkoztam, hogy el kell lőnöm. Sikerült és gól is lett. Nagyon örülök neki, mert fontos volt számomra is és a csapatnak is.”

Az NSO Tv videójából az is kiderül, miért kellett annyira a fiatal csatárnak saját maga számára is bizonyítania a góllal.

A győztes találatot büntetőből megszerző Németh András szerint az első félidőben egyértelműen uralta a magyar együttes a meccset.

„Több helyzetünk is volt. Ha akkor beverünk kettőt, szerintem nem tudtak volna már visszajönni. A második félidőre ők jobban jöttek ki, koncentráltabban az elején, és ennek következtében kaptunk is egy gólt, a végén viszont szerencsére behúztuk a mérkőzést.”

Ezt nem lehet megunni – így szólt a büszke magyar himnusz Írországban

„Vártam, hogy beálljak, mert éreztem: megváltoztathatjuk a meccset”

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1(1–0)
Dublin,Whitehall,600néző.Vezette:Mikola Balakin (ukrán)
Magyarország:Hegyi – Buna (Orosz, 95.), Posztobányi,Balogh B., Horváth M., László D. – Kata, Major (Németh A., 60.), Kosznovszky (Ominger, 77.) – Zuigeber (Komáromi, 77.), Molnár (Szalay, 77.).Szövetségi edző:Preisinger Sándor
Izland:
Helgason – Valgeirsson, Gíslason, Stefánsson, Thorkelsson – Kjartansson, Haraldsson (Stefánsson, a szünetben), Jóhansson (Baldursson, 74.) – Djuric (Gudjohnsen, 74.), Ingason (Jóhannesson, 74.), Ellertsson (Jónsson, 93.).Szövetségi edző:David Snorri Jónasson
Gólszerző:
Molnár (31.), Németh A. (90. – 11-esből), ill. Ellertsson (48.)
Sárga lap:
Zuigeber (70.)

A meccs részleteit és összefoglalóját ide kattintva lehet elolvasni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik