A vezetést megszerző Molnár Rajmund így elevenítette fel a gólját:

„Néztük a védelmet, és Kosznovszkytól kaptam egy passzt területbe. Szerintem sokan megtorpantak, hogy les lesz, de én nem haboztam, és azon gondolkoztam, hogy el kell lőnöm. Sikerült és gól is lett. Nagyon örülök neki, mert fontos volt számomra is és a csapatnak is.”

Az NSO Tv videójából az is kiderül, miért kellett annyira a fiatal csatárnak saját maga számára is bizonyítania a góllal.

A győztes találatot büntetőből megszerző Németh András szerint az első félidőben egyértelműen uralta a magyar együttes a meccset.

„Több helyzetünk is volt. Ha akkor beverünk kettőt, szerintem nem tudtak volna már visszajönni. A második félidőre ők jobban jöttek ki, koncentráltabban az elején, és ennek következtében kaptunk is egy gólt, a végén viszont szerencsére behúztuk a mérkőzést.”

Ezt nem lehet megunni – így szólt a büszke magyar himnusz Írországban

„Vártam, hogy beálljak, mert éreztem: megváltoztathatjuk a meccset”

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (1–0)
Dublin, Whitehall, 600 néző. Vezette: Mikola Balakin (ukrán)
Magyarország: Hegyi – Buna (Orosz, 95.), Posztobányi, Balogh B., Horváth M., László D. – Kata, Major (Németh A., 60.), Kosznovszky (Ominger, 77.) – Zuigeber (Komáromi, 77.), Molnár (Szalay, 77.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Izland: 
Helgason – Valgeirsson, Gíslason, Stefánsson, Thorkelsson – Kjartansson, Haraldsson (Stefánsson, a szünetben), Jóhansson (Baldursson, 74.) – Djuric (Gudjohnsen, 74.), Ingason (Jóhannesson, 74.), Ellertsson (Jónsson, 93.). Szövetségi edző: David Snorri Jónasson
Gólszerző: 
Molnár (31.), Németh A. (90. – 11-esből), ill. Ellertsson (48.)
Sárga lap: 
Zuigeber (70.)

A meccs részleteit és összefoglalóját ide kattintva lehet elolvasni.