U17-es Eb: Sokat foglalkozom azzal, hogy mindenkit a földön tartsak – Preisinger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.30. 09:47
Kedden utazik el az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság helyszínére, Dublinba a magyar válogatott. Preisinger Sándor szövetségi edzővel még a kiutazás előtt, Telkiben beszélgetett az NSO Tv stábja. Szóba kerültek az ellenfelek (Portugália, Izland, Oroszország) és a célok is, illetve arról is beszélt a tréner, hogy mennyire kell egy-egy siker után a fiatalokat a földön tartani.

Preisinger Sándor szövetségi kapitány elárulta: attól a pillanattól kezdve, hogy megtudták, Portugália, Izland és Oroszország lesz a magyar válogatott ellenfele az írországi U17-es Európa-bajnokságon, megkezdték az ellenfelek feltérképezését.

„Nekiálltunk összegyűjteni az elemzők segítségével a mérkőzéseket. Megnéztük több meccsüket is, kialakult egyfajta stratégia, ami mind a három csapat ellen a fejemben van már. De most elsősorban a portugálok elleni meccsre készülünk, amiből van már személyes tapasztalatunk is a lengyelországi torna tekintetében. Ebből próbáljuk összerakni azt, ami üdvözítő lehet az első meccsen.”

A szakember az NSO Tv videójában mesél a célokról, illetve kifejti azt is, mennyire kell a fiatalokat egy-egy siker után a földön tartani.

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE AZ EB-RE
Kapusok: Hegyi Krisztián (Illés Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Buna Gábor (Honvéd-MFA), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (MTK Budapest), Orosz Donát (Diósgyőri VTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Bekker Roland (Borussia Mönchengladbach – Németország)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Major Sámuel (Salzburg – Ausztria), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók: Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Németh András (Genk – Belgium), Komáromi György (Puskás Akadémia), László Dávid (Honvéd-MFA), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)

C-CSOPORT
Izland
Portugália
MAGYARORSZÁG
Oroszország

Május 4., szombat
15.00, Dublin, Whitehall:
Izland–Oroszország
20.00, Dublin, Belfield Bowl:
MAGYARORSZÁG–Portugália
Május 7., kedd
13.00, Dublin, Whitehall:
Izland–MAGYARORSZÁG
16.00, Dublin, Belfield Bowl: Portugália–Oroszország
Május 10., péntek
18.00, Waterford:
Oroszország–MAGYARORSZÁG
18.00, Longford:
Portugália–Izland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik