U17-es Eb-selejtező: vereséggel és egy ponttal zártak a magyarok

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.03.30. 21:23
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 3–1-es vereséget szenvedett a házigazda Svájctól az Európa-bajnoki selejtező elitkör 6. csoportjának záró fordulójában.

Élénken kezdett a hazai csapat, de első gólja szerencsés körülmények között született: a labda Hajdú Ádámról pattant a hálóba. A helvétek a 23. percben növelték előnyüket, Vuleta tíz méterről fejelt a hálóba. A második félidőben Svájc újabb gólt szerzett, a 43. percben szöglet után Savic fejelt Dombó Dávid kapujába.

A mieink játéka a folytatásban feljavult, s az 52. percben fiataljaink szépítettek, Vécsei Bálint átadása után Adorján Krisztián éles szögből, kilenc méterről helyezett a jobb alsó sarokba. Az eredmény ezután már nem változott, a hazai gárda 3–1-re győzött.

Csapatunk a Dombó Dávid – Poór Patrik, Tóth Ferenc, Magyar Benjámin, Bodó Norbert – Nagy Gergő (Erdélyi László a 69. percben), Hajdú Ádám – Papp Máté (Vass Patrik a szünetben), Adorján Krisztián, Fejes János (Serfőző Bence a 21. percben) – Vécsei Bálint összeállításban játszott.

„Az első félidőt sajnos odaajándékoztunk a svájciaknak, és ez attól függetlenül igaz, hogy jó csapatuk van – mondta az mlsz.hu-nak a találkozó lefújása után Tuboly Frigyes szövetségi edző. – A második játékrészben már jobban futballoztunk, de ez ezúttal kevésnek bizonyult." 

A csoport másik mérkőzésén Németország kiütötte Szerbiát (4–1), így a németek és a svájciak azonos pontszámmal végeztek. Az egymás elleni eredmény döntött, így a házigazdák léptek tovább. Svájcon kívül már Spanyolország, Görögország, Portugália és Csehország is biztos résztvevő a házigazda Liechtenstein mellett.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR
6. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Svájc–Magyarország 3–1
Szerbia–Németország 1–4
A csoport végeredménye: 1. Svájc 6 pont, 2. Németország 6 pont, 3. Szerbia 4 pont, 4. Magyarország 1 pont (Az egymás elleni eredmény döntött Svájc javára.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik