U17-es Eb-selejtező: nehezen, de megvan a siker Izrael ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 15:18
null
A magyar válogatott győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt (Fotó: mlsz.huÍ)
Megnyerte a hazai U17-es Európa-bajnoki selejtezősorozat első mérkőzését a magyar válogatott. Belvon Attila szövetségi kapitány csapata Izraelt győzte le 1–0-ra Szalai Attila találatával. A csoport másik mérkőzésén a horvátok 8–1-re kiütötték Kazahsztánt.

Belvon Attila együttese nehéz csoportba került, a horvát, az izraeli és a kazah korosztályos csapattal méri össze az erejét a hazai rendezésű négyes minitornán.

A magyar válogatott Telkiben játssza mérkőzéseit, kedden az izraeli, csütörtökön a kazah, vasárnap pedig a horvát együttes lesz az ellenfél, mindhárom találkozót 13.30 órakor rendezik, a mérkőzéseket Sport Televízió élőben közvetíti. A csoportból az első két helyezett jut tovább a tavaszi elitkörbe.

„Elsősorban az izraeli csapatból készültünk, három mérkőzésüket is kielemeztük, és ez alapján egységes, racionális futballt játszó ellenfélre számítok. Két-három nagyon jó képességű labdarúgóval rendelkeznek, szervezett védekezésre épülő kontrajáték jellemzi őket. Sok labdát szereznek a pálya középső zónájában, és gyorsan mennek át védekezésből támadásba. Nehéz dolgunk lesz, de eredményesen szeretnénk kezdeni a tornát, egy sikeres rajt lendületet adhat a csapatnak a folytatásra"– nyilatkozta a sorozat előtt Belvon Attila az mlsz.hu-nak.

A mérkőzést az elejétől kezdve a magyarok irányították. Tömösvári Bálint helyzetét a 24. percben még védte az izraeli kapus, a 26. percben azonban megtört a gólcsend, ekkor Szalai Attila talált be büntetőből. A 32. percben kapufáig jutottak a vendégek, szerencsénkre azonban maradt az 1–0-s magyar vezetés.

A második játékrészben is mi irányítottunk, bár helyzeteket nem tudtunk kidolgozni. Az előny tudatában megnyugodtunk, és magunkra húztuk az izraelieket, akik több helyzetet is kihagytak. Gólt azonban nem szereztek, így maradt az 1–0-s végeredmény.

Győzelmével Magyarország fontos három pontot gyűjtött be.

U17-ES EB-SELEJTEZŐKÖR
1. FORDULÓ
Magyarország–Izrael 1–0 (1–0)
Magyarország: Demjén Patrik – Szalai András, Patik Márton, Tóth Bence, Szalai Attila – Vogyicska Bálint (Tóth Dávid, 70.), Tajti Mátyás, Szabó Bence (Jelena Richárd, 59.) - Herjeczki Kristóf (Bodrogi János, 59.), Bíró Bence, Tömösvári Bálint
G: Szalai Attila (26. – 11-esből)

A másik mérkőzésen: Horvátország–Kazahsztán 8–1

2. FORDULÓ, CSÜTÖRTÖK
13.30 Kazahsztán–Magyarország (tv: Sport2)
Telki
13.30 Horvátország–Izrael
Tatabánya

3. FORDULÓ, VASÁRNAP
13.30 Magyarország–Horvátország (tv: Sport2)
Telki
13.30 Izrael–Kazahsztán
Tatabánya
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik