U17-es Eb-sel.: továbbjutás helyett kikapott a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2021.10.25. 20:07
A magyar U17-es válogatott 1–0-s vereséget szenvedett Grúziától a Telkiben rendezett korosztályos Európa-bajnoki selejtezőtorna második fordulójában.
Lisztesék nem bírtak a grúz fiatalokkal 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Dömötör Csaba)
Lisztesék nem bírtak a grúz fiatalokkal A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Dömötör Csaba)

 

A kezdés előtt negyven perccel hét grúz szurkoló foglalt helyet a lelátón, de ahogy araszolt előre az óramutató a kezdőrúgás pillanata felé, úgy nőtt a magyar drukkerek száma. A Telkiben rendezett U17-es Európa-bajnoki-selejtező előtt előtt lehetett látni a magyar fiatalokon, nagy motiváció dolgozik bennük, ezen nem is lehetett csodálkozni, hiszen egyszerű volt a képlet a találkozó előtt: ha a pénteki, Észtország elleni győzelem után hétfőn Grúziát is megveri a Szélesi Zoltán szövetségi edző vezette csapat, akkor véglegesíti a helyét a jövő tavaszi izraeli Eb-elitkörben, ahonnan már csak egy lépés a kontinensviadal főtáblája.

Az első percekben nekiugrottak a magyar ifik a vendégeknek, előbb Barkóczi Benedek sarokkal vette célba a kaput, ám néhány centit tévedett, majd Szűcs Tamás és Menyhárt Barnabás lőtt Soso Kopaliani kezébe. A nagy hazai rohamok nem tartottak sokáig, a grúzok pedig a szabad- és szögletrúgásokból küldték a magyar kapu előterébe a labdát, ám sok veszélyt nem jelentettek. Harcos meccs volt, sok párharccal fűszerezve, Kovács Patrikot gyorsan ki is hozták a sodrából a vendégek, végig feszülten játszott a védelem bal oldalán, ám ez nem ment a teljesítménye rovására, a magyar csapat egyik legjobbja volt a Salzburg fiatalja. A 35. perben aztán szép támadást vezetett a korosztályos válogatott a bal oldalon, Kovács Patrik beadása után Barkóczi Benedek fejelte a labdát a kapu fölé. Az első félidőben láthatóvá vált, hogy a magyar csapat tagjai veszélyesebbek, egyértelműen képzettebbek.

A grúzok viszont durvábbak: a második félidő ugyanis brutális Tengo Gobesia szabálytalanságával indult, a védő hatalmasat rúgott Szűcs Tamásba, de megúszta sárga lapos figyelmeztetéssel. Ezután a kemény, férfias játék uralta a meccset, a magyar U17-esek próbálkoztak becsülettel, ám nem rohanhattak előre fejetlenül a vezető gólért, hiszen a grúz balszélső, Giorgi Tabatadze megindulásai rendre veszélyesek voltak, a vendégek ásza sok gondot okozott a védelem jobb oldalán. Ahogy közeledett a találkozó vége, egyre inkább úgy érezte a maroknyi vendégszurkoló, a csapatuknak lehet keresnivalója, és egyre hangosabban is biztatták övéiket. Pár perccel a mérkőzés vége előtt az egyik grúz támadásnál az oldalvonalon kívülre került a labda, ám ezt sem a partjelző, sem a játékvezető nem vette észre, és az így már szabálytalanul zajló akcióból Luka Parkadze harcolt ki szabadrúgást, ami után Alekszandr Narimanidze fejelte a labdát a magyar kapuba.

Nyilván nem törvényszerű, hogy gólt kell kapni a szabadrúgás után, de egyértelműen hibázott a játékvezető, hogy nem ítélt bedobást a magyar válogatottnak. Egyetlen gól döntött, ám nincs veszve semmi, ha a magyar U17-es válogatott csütörtökön Telkiben legyőzi Izlandot, továbbjut a csoportjából az Eb-elitkörbe.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ
4. CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–GRÚZIA 0–1
(0–0)
Telki, V: Bitigen (török)
MAGYARORSZÁG: Pécsi – Bodnár G., Kokovai, Szabó T., Kovács P. – Lisztes, Boros – Csatári (Klausz, a szünetben), Szűcs T., Menyhárt – Barkóczi (Pócs, 78.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
GRÚZIA: Kopaliani – Sadgobelasvili, Harcsilava, Gobesia, Narimanidze – Cikolia – Cechladze (Parkinasvili, 68., Basziladze, 90+6.), Alibegasvili, Szigua, Tabatadze (Hacsidze, 90+1.) – Parcvania (Parkadze, 68., Giunasvili, 90+6.). Szövetségi edző: Georgi Csitauri
Gólszerző: Narimanidze (86.)
MESTERMÉRLEG
Szélesi Zoltán: –
Nem tudom megítélni, hogy a labda kint volt-e vagy sem. A játékvezető döntéseit nem kommentálom, inkább az érdekel, hogy a szabadrúgásnál a sorfalunk hogyan viselkedett. Hibáztunk a kapott gólnál, lemaradt az egyik játékosunk. Van három napunk felkészülni, meg kell nyerni az Izland elleni meccset, ha be akarunk jutni az elitkörbe.

A csoport másik mérkőzésén
Izland–Észtország 1–2

A csoport további programja

Október 28., csütörtök
17.00:
Magyarország–Izland, Telki
17.00: Észtország–Grúzia, Bicske

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Grúzia
2
1
1

2–1 1
4
2. Magyarország
2
1

1
3–1 2
3
3. Észtország2
1

1
2–4 –2
3
4. Izland
2

1
1
2–3 –1
1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik