U17-es Eb-sel.: „A mostaniaknak mások a lehetőségei, mint Szoboszlaiéknak voltak”

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.10.29. 06:45
Négy ponttal a harmadik helyen zárta csoportjában a magyar U17-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező első szakaszát. Az elitkörbe jutás szinte biztos így is, hiszen már csak három csoport eredménye nem ismert, Szélesi Zoltán együttese pedig jelenleg a harmadik helyezettek rangsorának élén áll. Az Izland elleni, gól nélküli döntetlent hozó találkozó után a szövetségi edző és Szabó Tibor csapatkapitány értékelt az NSO Tv-nek. 

Szélesi Zoltán amellett, hogy beszélt az izlandiak elleni mérkőzésről, arra is kitért, hogy a jelenlegi korosztály nincs könnyű helyzetben.

„Jó csatát vívtak meg a fiaink, természetesen jobban örülnék, ha három ponttal zártunk volna. Azért fájó, hogy nem így lett, mert a végén olyan helyzetek maradtak ki, amelyek edzésen biztos, hogy bementek volna. De nem bánthatom a játékosokat, mert a koronavírus miatt kevés eseményük volt az U16-os korosztályban és ezek hiányoznak.”

Éppen emiatt nem is kívánt konkrét választ adni arra a kérdésünkre, hogy lát-e ebben az U17-es válogatottban olyan fiatalokat, akik később Szoboszlai Dominik vagy Schön Szabolcs nyomdokaiba léphetnének. Emlékezhetünk rá, a két játékos már ebben a korosztályban is kitűnt a tehetségével, ma pedig már mind a ketten a felnőttválogatott tagjai. Videónkban a szövetségi edző bővebben is beszél erről a témáról, illetve Szabó Tibor, az U17-es válogatot csapatkapitánya is összegzi az Eb-selejtező első szakaszát.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ

4. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Izland0–0
Észtország–Grúzia1–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik