U17-es Eb: „Kerülhettünk volna nehezebb csoportba is, de...”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.04. 20:46
Mint ismert, csütörtökön Dublinban kisorsolták az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörét. A magyar válogatott Izlanddal, Portugáliával és Oroszországgal került egy négyesbe a május 3-tól 19-ig Írországban megrendezendő tornán. Az izlandiak és a portugálok a felnőttválogatottnak 2016-ban szerencsét hoztak, akkor csoportelsőként zárt a magyar csapat. Preisinger Sándor szövetségi edző szerint nem reménytelen a helyzetünk.

„Felemás érzéseim vannak, kerülhettünk volna nehezebb csoportba is, de így is nagyon nehéz ellenfeleket kaptunk, köztük két csoportgyőztest. Nehéz mérkőzések várnak ránk, de nem reménytelen a helyzetünk. Jó felkészülésre és megfelelő hozzáállásra van szükségünk” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor szövetségi edző a helyszínen.„Felemás érzéseim vannak, kerülhettünk volna nehezebb csoportba is, de így is nagyon nehéz ellenfeleket kaptunk, köztük két csoportgyőztest. Nehéz mérkőzések várnak ránk, de nem reménytelen a helyzetünk. Jó felkészülésre és megfelelő hozzáállásra van szükségünk” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor szövetségi edző a helyszínen.

Csoportunkból Oroszország a 2006-os és a 2013-as kiírást is megnyerte. Portugália pedig 2003-ban és 2016-ban ért fel a csúcsra – emlékeztet a szövetség.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)
A CSOPORTKÖR BEOSZTÁSA

A-CSOPORT
Írország
Belgium
Csehország
Görögország

B-CSOPORT
Hollandia
Franciaország
Anglia
Svédország

C-CSOPORT
Izland
Portugália
MAGYARORSZÁG
Oroszország

D-CSOPORT
Spanyolország
Olaszország
Németország
Ausztria

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik