U17-es Eb: egyéni gólrekorddal elődöntőben a franciák

Vágólapra másolva!
2019.05.12. 21:51
A Dublinban zajló U17-es Európa-bajnokság első negyeddöntőjében Franciaország 6–1-re legyőzte Csehországot, amely csak a 90. percben szerezte szépítő gólját. A franciáknál Adil Aouchiche négyszer volt eredményes, ezzel már 9 gólnál jár a tornán, amivel megdöntötte az U17-es Eb-k gólrekordját. Az esti meccsen Hollandia simán legyőzte a belgákat, így várhatja a magyar–spanyol negyeddöntő győztesét az elődöntőben.

Az eddigi gólrekordot a 2015-ös, illetve 2017-es tornán egyaránt 8 gólig jutó két francia, Odsonne Edouard és Amine Gouiri tartotta, ezt most megdöntötte Aouchiche, aki egyébként ezzel a 9 találatával beállította az UEFA-rendezésű kontinenstornák korcsoporttól független gólrekordját is – eddig csak (a szintén francia) Michel Platini jutott el 9 gólig, mégpedig az 1984-es felnőtt Európa-bajnokságon.Odsonne Edouard és Amine Gouiri tartotta, ezt most megdöntötte Aouchiche, aki egyébként ezzel a 9 találatával beállította az UEFA-rendezésű kontinenstornák korcsoporttól független gólrekordját is – eddig csak (a szintén francia) Michel Platini jutott el 9 gólig, mégpedig az 1984-es felnőtt Európa-bajnokságon.

A franciák az elődöntőben a hétfői olasz–portugál találkozó győztesével mérkőzhetnek majd.

Az esti mérkőzésen Hollandia magabiztosan győzte le az igen kiegyenlített A-csoportból veretlenül továbbjutó Belgiumot, az első félidőben Sontje Hansen, majd Anass Salah-Eddine, a másodikban pedig Ki-Jana Hoever talált be – utóbbi két gólnál Hansen volt az előkészítő.

Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott továbbjutása esetén a hollandokkal játszik a döntőbe jutásért, míg, ha holnap kikap, akkor az olasz–portugál negyeddöntő vesztesével kerül szembe a vb-indulás, egyben az ötödik hely megszerzéséért.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Franciaország
–Csehország 6–1 (3–0)
Belgium–Hollandia 0–3 (0–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik