U17-es Eb: „Azt mondtam Németh Andrisnak, megfogom a büntetőt. Nem sikerült”

NAGY-PÁL TAMÁS, SZELI MÁTYÁS (Dublin)NAGY-PÁL TAMÁS, SZELI MÁTYÁS (Dublin)
Vágólapra másolva!
2019.05.14. 10:22
A magyar válogatott tizenegyesekkel kikapott Spanyolországtól az Írországban zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Az elképesztő dráma után Hegyi Krisztián kapussal és László Dáviddal beszélgetett az NSO Tv stábja Dublinban.

Hegyi Krisztián szerint végig meccsben volt a spanyolok ellen a magyar válogatott.

„A maximumot nyújtottunk, megcsináltuk, amit a kapitány kért tőlünk. Védekezésben is, illetve voltak szép akcióink is. Rúgtunk egy csodálatos gólt, amelynél Gege nagyon jól eltalálta a labdát. Az első félidő nem volt az igazi, néha azt játszották a spanyolok, amit nagyon jól tudnak, hagytuk nekik, de a szünet után igazán jól futballoztunk.”

A kapus az NSO Tv videójában elárulta, mit mondott Németh Andrásnak, miután kihagyta a sorsdöntő tizenegyest, illetve mi történt az öltözőben közvetlenül a vesztes meccs után.

László Dávid nehezen találta a szavakat a találkozó után.

„Nagyon nehéz megszólalni egy ilyen mérkőzés után. Fel tudtuk venni a spanyol válogatottal a harcot. Fizikailag, technikailag és taktikailag is odatettük magunkat. Lehetett látni, hogy az első tizenöt-húsz percben kicsit meg voltunk illetődve, sajnos kaptunk ebben az időszakban egy gólt, az nem kellett volna. De ezután szerintem elkezdtünk futballozni, lenyugodtunk és játszottuk azt, amit tudunk. A második félidő elején sikerült szép gólt szereznünk. A végére kicsit elfáradtunk. Ők támadtak továbbra is, de hősiesen helytálltunk, és a végén sajnos nem mi nyertük meg a párharcot.”

Kisírjuk magunkat, aztán készülünk a belgák elleni meccsre – Preisinger

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 1–1 (0–1) – 11-esekkel: 4–5
Dublin, Belfield Bowl, 1320 néző. Vezette: Trustin Farrugia Cann (máltai)
Magyarország: Hegyi – Buna, Balogh B., Horváth M., László – Posztobányi, Ominger, Kata, Kosznovszky (Komáromi, 66.) – Németh A., Zuigeber (Major, 65.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Spanyolország: I. Martínez – Joseda, A. Gómez, Á. Carrillo, Javi López – Turrientes, R. Navarro, Aitor Gelardo (Rico Pico, 62.) – Valera, J. Escobar (Moreno, 82.), Pino. Szövetségi edző: David Gordo
Gólszerző: Ominger (50.), ill. J. Escobar (11.)
Sárga lap: Ominger (58.), Posztobányi (61.), László (92.)

Franciaország–Csehország 6–1 (3–0)
Belgium–Hollandia0–3 (0–2)
Olaszország–Portugália 1–0 (1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik