U17-es Eb: a csodacsere már 17 évesen tudja, hogyan kell visszajönni a holtpontról

NAGY-PÁL TAMÁS (Waterford), SZELI MÁTYÁS (Waterford)NAGY-PÁL TAMÁS (Waterford), SZELI MÁTYÁS (Waterford)
Vágólapra másolva!
2019.05.11. 11:30
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott Németh András 94. percben szerzett góljának köszönhetően 3–2-re legyőzte Oroszországot a korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így hibátlan mérleggel, csoportelsőként jutott tovább a negyeddöntőbe. Az NSO Tv stábja a találkozó után a tornán debütáló kapussal, Megyeri Gáborral és a csereként büntetőt kiharcoló, majd gólpasszt adó Komáromi Györggyel beszélgetett.

Komáromi Györgynek felvetettük: miután Izland ellen csereként beállva volt jelentős része a büntető kiharcolásában, és az oroszok ellen beszállva is tizenegyest hozott össze, majd gólpasszt adott, megilleti a szupercsere titulus.

„Nem nagyon szeretném ezt így kimondani, hogy a szupercsere, mert bármikor, bárki beáll, megcsinálhatja ezt vagy kiharcolhat egy büntetőt. Hála istennek, most sikerült nekem, nem mondanám magam szupercserének.”

Az NSO Tv videójában beszél arról, hogy úgy érezte: az elmúlt hónapokban volt egy hullámvölgy a karrierjében, de a jelek szerint kezd visszatérni régi önmagához.

Megyeri Gábor Oroszország ellen védett először tétmeccsen az U17-es válogatottban.

„Az Izland elleni meccs után jött oda hozzám a kapusedző, hogy úgy készüljek: valószínűleg lehetőséget kapok az oroszok elleni meccsen. Egy kicsit izgatott voltam, ugye mégiscsak egy Eb-ről beszélünk, de nem volt különösebb gond. Sajnos szüleim nem tudtak kijönni, de egyből szóltam nekik a hír hallatán és ők is nagyon örültek.”

Videónkból az is kiderül, milyen a viszony a válogatott kapusai között.

Nem akartuk, hogy az elnök úrnak ne legyen igaza – Preisinger

A passzt kerestem elsősorban – Németh András a gyönyörű szólógóljáról

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT

OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–3 (1–1)
Waterford, 200
néző. Vezette: Burchardt (dán)
Oroszország: Kupcov – Logacsov, Usahin, Kotyin, Konjuhov – Gubzsokov (Mutalijev, 60.), Vorobjov (Kratkov, a szünetben), Avaneszjan (Smakov, 72.), Scsetyinyin (Goljatov, 80.) – Szavinov (Gyenyiszov, 60.) – Sapovalov. Szövetségi edző: Dmitrij Homuha
Magyarország: Megyeri – Orosz, Dávid, Horváth M., Bekker – Ominger – Kalmár (Molnár R., 77.), Major, Kosznovszky, Németh A. – Szalay (Komáromi, 55.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Gólszerző: Sapovalov (20.), Bekker (87. – öngól), ill. Németh A. (33., 94.), Major (71. – 11-esből)
Sárga lap: Vorobjov (45.), Szavinov (54.)

A csoport másik mérkőzésén
Portugália–Izland 4–2 (1–1)

A NEGYEDDÖNTŐBEN (ágrajz szerint)
Május 12.: Belgium–Hollandia
Május 13.: Magyarország–Spanyolország

Május 12.: Franciaország–Csehország
Május 13.: Olaszország–Portugália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik