Preisinger Sándor szövetségi edző az első mérkőzésen aratott győzelem után elárulta: fia kritizálta csapata játékát, mourinhósnak titulálta. Kíváncsiak voltunk, hogy egy Eb-szereplést érő siker után elégedettebb volt-e az édesapjával.

„Most is kaptam tőle egy rövid, négyoldalas értékelést a meccsről, még nem volt időm elolvasni. De nyilván ő is örül neki és ugyanolyan büszke, mint én.”

A tréner együttese az ötödik összecsapását játszotta le a selejtezősorozatban és még mindig nem kapott gólt.

„Nagyon remélem, hogy a következő találkozó is erről fog szólni, bár az egy más téttel bíró mérkőzés lesz. De ugyanúgy élesnek fogjuk venni, figyelve arra, hogy kinek van sárgája, kinek lóg a levegőben az eltiltás. Nem akarom olyan játékosnak a pozícióját veszélyeztetni, akinek egy belgák elleni sárga lap azt eredményezné, hogy az első meccsen nem játszhatna az Eb-n.”

A szakember ezután egy papírt vett elő, ahonnan felolvasta mindenkinek a nevét, akinek köszönettel tartozott a sikerért – videónkban ezt a jelenetet is megnézheti.

A sorozatban második mérkőzésen győztes gólt szerző Zuigéber Ákost arról kérdeztük: melyik volt a nehezebb mérkőzés?

„Mind a kettő nagyon nehéz volt, az tuti. Én úgy gondolom, hogy a norvégok ellen nehezebb volt, ők jobban domináltak, mint a bosnyákok, de nem tudott egyik csapat sem gólt rúgni nekünk.”

A találata után Tóth Borisszal egy láthatóan előre begyakorolt, különleges gólörömöt mutatott be, melynek történetét videónkból megismerheti!

Így énekelte a magyar himnuszt az Eb-re kijutó U17-es válogatott

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 2. FORDULÓ
MagyarországBosznia-Hercegovina 1–0 (1–0)

Telki, Globall Football Park, 350 néző. Vezette: Krogh (dán)
Magyarország:
Hegyi K. – Buna, Horváth M., Posztobányi, Orosz D. (Hosszú, a szünetben) – Kosznovszky, Tóth B. (Dávid Z., 85.), Kata, Komáromi (Németh A., 47.) – Molnár R. (László D., 75.), Zuigéber. Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Bosznia-Hercegovina: Cetkovic – Dedic, Alagic, Kvakic, Durakovic (Bobaric, 57.) – Muratovic, Ilinkovic (Alic, 85.), Sosic (Beca, 75.) – Drljo, Gasal (Jusupovic, 75.), Jovic (Duderija, 57.). Szövetségi edző: Adin Mulaosmanovic
Gólszerző: Zuigéber (37.)