U17: a magyar válogatott Csákváron nyert Szlovákia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.15. 15:29
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte Szlovákiát Csákváron.

Mint az MLSZ beszámolójából kiderül, a keddi összecsapáson eleinte a szlovákok léptek fel támadóbb szellemben. Szélesi Zoltán csapata azonban bő tíz perc után magához ragadta a kezdeményezést, s ellenfele fölé nőtt.

A magyar mezőnyfölény helyzetekben is megmutatkozott. Az első nagy lehetőség Csoboth Kevin egyéni megindulása után alakult ki, a támadó az alapvonalig cselezte magát, de a középre tett labdáját nem sikerült gólra váltani. Nem sokkal később szép jobb oldali összjáték után Temesvári Attila került nagy helyzetbe, ám a lövés pillanatában elcsúszott – nem csoda, a mérkőzést csípős hidegben, felázott, csúszós pályán rendezték, és a játékosoknak sokszor meg is gyűlt a bajuk a körülményekkel.az MLSZ beszámolójából kiderül, a keddi összecsapáson eleinte a szlovákok léptek fel támadóbb szellemben. Szélesi Zoltán csapata azonban bő tíz perc után magához ragadta a kezdeményezést, s ellenfele fölé nőtt.

A magyar mezőnyfölény helyzetekben is megmutatkozott. Az első nagy lehetőség Csoboth Kevin egyéni megindulása után alakult ki, a támadó az alapvonalig cselezte magát, de a középre tett labdáját nem sikerült gólra váltani. Nem sokkal később szép jobb oldali összjáték után Temesvári Attila került nagy helyzetbe, ám a lövés pillanatában elcsúszott – nem csoda, a mérkőzést csípős hidegben, felázott, csúszós pályán rendezték, és a játékosoknak sokszor meg is gyűlt a bajuk a körülményekkel.

A 34. percben végül góllá érett a magyar fölény: Szendrei Norbert a tizenhatoson belül helyezkedve félfordulattal a léc alá lőtt (1–0).

A második félidőt a hátrányba került szlovákok kezdték jobban. A 62. percben Ásványi Balázs, a magyarok kapusa óriási védett, tíz perccel később azonban egyenlített Szlovákia.

A gól felrázta a mieinket, s két perc múlva ismét vezettünk! A csereként beállt Kovács Krisztián nagyon szép egyéni betörés után önzetlenül Lefler Benjámint hozta ziccerbe, aki tíz méterről magabiztosan lőtt a bal sarokba (2–1).

Az eredmény ezt követően már nem változott, Magyarország válogatottja 2–1-re legyőzte a szlovákokat.

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Szlovákia 2–1 (1–0)

Magyarország: Ásványi Balázs – Terbe Botond, Csóka Dániel, Temesvári Attila (Opavszky Balázs, 70.), Majnovics Martin – Csonka András, Lefler Benjámin (Tóth Zoltán, 76.) – Csoboth Kevin, Bencze Márk (Kovács Krisztián, 70.), Szerető Krisztofer (Pócsik Botond, 70.) – Szendrei Norbert. Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
G: Szendrei (34.), Lefler (75.), ill. Cernansky (73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik