Marco Rossi Tusványoson (Fotók: Mravik Gusztáv)

 

Kevés előadás, beszélgetés vonzott annyi érdeklődőt a 31. Tusványoson, vagyis a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban, mint Marco Rossié. Voltak olyan gyerekek, akik reggel 10 órakor csak azért beültek a Szerencsejáték Zrt. és a Nemzeti Sport közös sátrába, hogy a 16 órakor kezdődő beszélgetésre legyen helyük. Régóta övezett már ilyen imádat magyar szövetségi kapitányt, lehet, hogy soha...

 
Szeretetcunami zúdult Marco Rossira Tusnádfürdőn

Pláne, mivel az angliai 4–0-s győzelemmel szinte már az 1953-as londoni 6:3-at, az Évszázad mérkőzését is elhalványította a csapat. „Erről szó sincs, mondtam a játékosoknak is, hogy mi még nem vagyunk az Aranycsapathoz hasonlíthatók. Viszont azt is mondtam, hogy most már végleg beírtuk magunkat a magyar futball történelemkönyvébe” – mondta szerényen Marco Rossi, aki most is elmondta, hogy nagypapája történeteiből a magyar Aranycsapatot már azelőtt jól ismerte, mielőtt 2012-ben Magyarországra érkezett dolgozni, fejből tudta a felállását.

A szövetségi kapitány a labdarúgás szeretetéről, a válogatottról és a tervekről is beszélt, továbbá elmondta, mit tenne akkor, ha igazi nagy csapathoz hívnák. Rossi erdélyi útja során ellátogatott a csíksomlyói kegytemplonba is. 

A teljes beszélgetés a Sportrádióban kedd este 18.30 órától hallgatható meg.

A Sportrádió mindennap a műsorára tűz egy beszélgetést a júliusi tusnádfürdői fesztiválról.