Tököli nem írná alá az egy pontot Hollandia ellen

Vágólapra másolva!
2011.03.21. 07:49
null
Tököli rutinjára szükség lehet Hollandia ellen (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Hét év kihagyás után februárban, az Azerbajdzsán elleni felkészülési mérkőzésen (2–0) tért vissza a válogatottba a KTE-Ereco csatára, Tököli Attila. A harmincötödik évében járó labdarúgó a Hollandia elleni két Eb-selejtezőn is szerephez juthat, mi több, március 29-én Amszterdamban a huszonötödik válogatottságát ünnepelheti.

 

– A Hollandia elleni két Európa-bajnoki selejtezőnek nem mi leszünk az esélyesei. Mennyire várja a csoportot hibátlan mérleggel vezető oranje elleni fellépéseket?
– Egyre jobban. Az utóbbi években a magyar válogatott nem állt ennyire jól a csoportjában, ennyire fontos meccse sem volt, mint a pénteki, majd a keddi lesz. Nem mi vagyunk az esélyesek, de meglepetést akarunk szerezni – válaszolt a Nemzeti Sport kérdésére Tököli Attila.

– Őszintén: van ennek akár csak egy csöppnyi realitása is?
– Most utaljak vissza a Kecskemét Szolnok elleni mérkőzésére? Mindenki tisztában van vele, Hollandia második a FIFA világranglistáján, tavaly világbajnoki döntőt játszott, ám a futball azért is szép, mert nem mindig az erősebb nyer.

– Mit gondol, szerephez jut valamelyik mérkőzésen?
– Nagyon bízom benne, ám az első és legfontosabb, hogy a csapat eredményes legyen.

– A döntetlen már bravúrral érne fel. Aláírná előre az esetleges pontszerzést?
– Nem, ugyanis engem mindig csak a győzelmek érdekelnek. Noha Hollandia hibátlan mérleggel áll a csoport élén, története során azért már veszített meccset... Persze senki sem mehet biztosra ellene, de a közönség támogatásával eredményesek lehetünk.

– Hallotta, mi történt Arjen Robbennel?
– Állítólag megsérült. Olvastam már olyan hírt is, miszerint nem léphet pályára ellenünk, de olyat is, hogy nem zárja ki a játékát.

– Ha minden igaz, a lágyéksérülése miatt kihagyja mindkét selejtezőt. Gondolom, nem bánja...
– Nagyon jó futballistáról beszélünk, akinek egy baja van, sokat sérült. Amikor pályán van, parádés dolgokra képes, nem egyszerű semlegesíteni. Szomorú nem leszek, ha valóban pihentetik, ám a holland labdarúgás egyik nagy ereje, hogy van miből merítenie. Robben csak egy van, de a hollandok keretében rajta kívül is jó néhány sztár van.

– Úgy rémlik, még a Dunaferr játékosaként volt már lehetősége olyan csapat ellen futballozni, amelynek kispadján Bert van Marwijk ült.
– Nagyon erős együttes volt az a Feyenoord, amellyel még kétezerben, az UEFA-kupában megmérkőztünk – sajnos a hollandok kettős győzelemmel jutottak túl rajtunk. Mindenesetre Rotterdamban gólt rúgtam Jerzy Dudeknek, most azonban meglennék újabb gól nélkül, ha a csapat ponttal vagy pontokkal gyarapodna.

– Nem tart attól, hogy mégis érvényesül a papírforma, Hollandia kétszer is nyerni tud, az emberek pedig legyintenek majd, mondván, megint csak egy fellángolás volt a válogatott életében?
– A hollandok rendre oda-vissza megvernek mindenkit a selejtezősorozatban, így nem történne tragédia, ha ez a forgatókönyv valósulna meg. A favoritok egyértelműen ők, mi viszont valamennyien tudjuk, a pontszerzés mekkora lökést adhat nekünk.

A CSATÁRRAL KÉSZÜLT INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik