Televízió: félmilliós fölötti átlagnézettség a válogatott meccsein

Vágólapra másolva!
2020.11.19. 19:05
null
Félmilliós fölötti átlagnézettség a válogatott meccsein (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott nagyszerű őszi menetelését átlagosan több mint 500 000 néző követte az M4 Sporton – írja az MTI.

 

Az ősz és 2020 legnézettebb válogatott mérkőzése a Magyarország–Izland Európa-bajnoki pótselejtező volt – az MTVA sajtóközleménye szerint –, a szerda esti, Törökország elleni találkozó pedig a Nemzetek Ligája-sorozat legnépszerűbb összecsapása lett idén.

Szeptembertől november közepéig a magyar labdarúgó-válogatott nyolcszor lépett pályára: a két Eb-pótselejtező mellett hat meccset vívott a Nemzetek Ligája B-divíziójában. A nyolc erőpróbát átlagosan 522 ezer néző követte az M4 Sporton és 57 ezer online az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon.

A Nemzetek Ligája-sorozat legnépszerűbb találkozója az utolsó fordulóban lejátszott Magyarország–Törökország összecsapás lett 546 134 nézővel (élőben, vendégnézőként vagy időeltolásos nézéssel).

A mérkőzés idejében tévézők 13.2 százaléka választotta ezt a programot, a férfiak közül pedig több mint minden ötödik (22 százalékos közönségarány), amellyel a közszolgálati sportcsatorna a meccs ideje alatt nemcsak a tematikus csatornákat, hanem minden hazai országos tévéadót megelőzött a férfiak körében. A válogatott népszerűségét az is mutatja, hogy egymilliónál többen kapcsolódtak be a közvetítésbe legalább egy percre. Az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon is kiemelkedő nézettséget generált az összecsapás, melyet 58 801-en követtek élőben.

A magyar labdarúgó-válogatott őszi menetelésének legnézettebb mérkőzései az M4 Sporton:
1. Magyarország–Izland: 773 757 néző
2. Bulgária–Magyarország: 611 279 néző
3. Magyarország–Törökország: 546 134 néző
4. Magyarország–Szerbia: 517 576 néző

Az M4 Sport és az M4 Sport+ csatornán péntektől vasárnapig láthatók lesznek az OTP Bank Liga 11. fordulójának meccsei, jövő kedden pedig az M4 Sport adja a Juventus-Ferencváros Bajnokok Ligája-összecsapást.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik