Születésnap: Orbán Viktor köszöntötte a 80 éves Mészöly Kálmánt

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.07.16. 14:58
null
Orbán Viktor miniszterelnök köszöntötte Mészöly Kálmánt (Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Kabinetiroda)
80. születésnapja alkalmából személyesen köszöntötte fel Orbán Viktor miniszterelnök a világbajnoki 5. és 6. helyezett, a magyar válogatottat szövetségi kapitányként is világbajnokságra vezető Mészöly Kálmánt, aki a pályán és a kispadon is 61 alkalommal szolgálta a nemzeti csapatot.


A Karmelita kolostorban péntek délelőtt lezajlott találkozón Magyarország miniszterelnöke a teraszról jól látható Puskás Aréna helyén álló egykori Népstadionban lezajlott futballcsaták emlékét elevenítette föl, amelyeken Mészöly évtizedeken át volt a közönség kedvence a Vasas, a magyar válogatott játékosaként, majd edzőként, szövetségi kapitányként. Az ünnepelt ezúttal sem mulasztotta el szóba hozni egykori játékostársát és legjobb barátját, Farkas Jánost, akivel számos, közszájon forgó anekdota főszereplői, hamiskás mosollyal határozottan tagadva, hogy valaha is másnaposan vettek volna részt a szigorú Illovszky Rudolf edzésein...


Mészöly Kálmán felesége,  Bardi Gyöngyi és kezében a Nemzeti Sport mai száma 
(Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Kabinetiroda)
Mészöly Kálmán felesége, Bardi Gyöngyi és kezében a Nemzeti Sport mai száma (Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Kabinetiroda)


Elmerengve mondta ugyanakkor, hogy bár rengeteget kellett „trükközni" a játékosoknak a hatvanas évek bizarr sportvilágában, mégis gyönyörű élete volt, nagyszerű emlékeket őriz. Szóba került a múlt héten véget ért Európa-bajnokság is, amelyről Mészöly Kálmán és Orbán Viktor is az egyéniségeket hiányolta, megállapítva ugyanakkor, hogy a hatalmas iramban zajló meccseken nagyon nehéz különleges, emlékezetes megoldásokkal kitűnni.

A kormányfő elsőként emelte poharát a magyar futball legendás egyéniségének egészségére a mai napon, amelyen sokan köszöntik még az évek óta betegeskedő Mészöly Kálmánt. Tiszteletére többek között a csillaghegyi Mészöly Focisuli és a Vasas rendez nagyszabású ünnepséget péntek délután.

(Fotó: Nemzeti Sport)
(Fotó: Nemzeti Sport)

Mészöly Kálmánt a felesége, korábbi válogatott röplabdázó, Bardi Gyöngyi, a veje, Menczer Tamás külügyi államtitkár és Jakab János, korábbi budafoki játékosa, a Budafok tiszteletbeli elnöke is elkísérte a találkozóra, amelyen a mai, Mészöly Kálmán születésnapját köszöntő lapszám és Szöllősi György főszerkesztő révén a Nemzeti Sport is jelen lehetett.

Lapunk főszerkesztője, Szöllősi György az ünnepelttel, a feleségével és mai lapszámunkkal 
(Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Kabinetiroda)
Lapunk főszerkesztője, Szöllősi György az ünnepelttel, a feleségével és mai lapszámunkkal (Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Kabinetiroda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik