Szalai Ádám: Ne fukarkodjatok a gólokkal!

Vágólapra másolva!
2011.02.09. 09:20
null
Szalai drukkol a magyar csapatnak<br />(Fotó: Németh Ferenc – archív)
A magyar v&aacute;logatott ma k&eacute;ső d&eacute;lut&aacute;n Azerbajdzs&aacute;nnal csap &ouml;ssze (18.00, tv: Sport1) Dubaiban felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si m&eacute;rkőz&eacute;sen. Az idei első tal&aacute;lkoz&oacute;j&aacute;ra k&eacute;sz&uuml;lő nemzeti csapatot ir&aacute;ny&iacute;t&oacute; Egerv&aacute;ri S&aacute;ndor szerint a klubjukban mellőz&ouml;tt labdar&uacute;g&oacute;k nagy kedvvel k&eacute;sz&uuml;lnek a mai meccsre. A s&uacute;lyos t&eacute;rds&eacute;r&uuml;l&eacute;se miatt hi&aacute;nyz&oacute; Szalai &Aacute;d&aacute;m &uuml;zent a mieinknek: a csat&aacute;r rem&eacute;li, sok g&oacute;lt szerez a magyar egy&uuml;ttes.

Egervári Sándor már tudja, milyen összeállításban küldi pályára a magyar válogatottat ma késő délután Azerbajdzsán ellen.

„A fejemben természetesen már összeállt a pályára kivonuló tizenegy, de hadd maradjon még meg nekem a kezdőcsapat. Európa számos pontjáról érkeztek meg a fiúk, különböző időpontokban, Király Gábort például csak kedd estére vártuk. A hétfői és a keddi edzést egy szerdai átmozgatás követi, amelyen a szabad- és szögletrúgásokat gyakoroljuk, azután nem marad kérdőjel. Bár ismétlem, bennem most sincs" – mondta Egervári Sándor a Nemzeti Sportnak, aki arról is beszélt, mennyiben hasonlít majd a mai taktika a hollandok ellen alkalmazandóra.

„Miután nem a holland válogatott az ellenfél, ráadásul gyökeresen eltérő futballkultúrából érkező csapattal találjuk magunkat szemben, arra törekszünk inkább, hogy a saját futballunkat minél hatékonyabban játsszuk. Hogy megvalósítsuk saját elképzeléseinket" – jelentette ki a szövetségi kapitány.

Egervári szerint az elszántság tekintetében nem jelent gondot, hogy a válogatott több kulcsembere, köztük Gera Zoltán és Koman Vladimir kevesebb lehetőséget kap a klubcsapatában.

„Érzékelhetően feldobja őket a tudat, hogy játszhatnak, hogy a magyar válogatottban szerepelhetnek, olyanokkal, akiket kedvelnek, úgyhogy a letörtség vagy a kiábrándultság legkisebb jelét sem fedezni fel rajtuk. Jó érzéssel tölt el, hogy mindenki örömmel jön a válogatotthoz, azaz nagyszerű kollektíva a miénk. Kétségtelen, a korábbiakhoz képest nem jó fordulat, hogy többen nem játszanak egyesületükben, csak remélni tudom, hogy érezhető jelei nem lesznek a meccshiánynak. De kétségbeesve nem vagyok miatta" – mondta a szakember.

A mieinknek a súlyos térdsérülése miatt hosszú időre kidőlt Szalai Ádám is üzent, aki szerint az azeriek elleni találkozónak van tétje, és bízik abban, hogy a magyar csapat számos gólt szerez a mai meccsen.

„Mindig, minden körülmények között a győzelemre törünk, vagy legalábbis megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot, ezért sem teszek különbséget a tétmeccsek, illetve a felkészülési találkozók között. És azt vettem észre, hogy a srácok is ugyanígy állnak hozzá a válogatotthoz. Nyilván ők is tudják, hogy az azeriek elleni találkozónak igenis lesz tétje, elvégre március végén két rázós Európa-bajnoki selejtezőt vívunk a csoportfavorit, világbajnoki ezüstérmes Hollandiával. Úgyhogy azt üzenem nekik: szerdán ne fukarkodjanak a gólokkal, lőjenek annyit, amennyit csak tudnak" – mondta Szalai Ádám a Nemzeti Sportnak.

A MAGYAR VÁLOGATOTT MECCSÉRŐL KÉTOLDALAS BEHARANGOZÓ CIKKET TALÁL A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN.

 A KEZDŐCSAPATOK
MAGYARORSZÁG–AZERBAJDZSÁN
Dubai, 18.00. Tv: Sport1. Élő, szöveges tudósítás a Nemzeti Sport Online-on. Vezeti: Mohamed Abdalkarim (egyesült arab emírségekbeli)
MAGYARORSZÁG: Király Gábor – Lázár Pál, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Laczkó Zsolt – Gera Zoltán, Koman Vladimir, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs – Rudolf Gergely, Priskin Tamás. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
AZERBAJDZSÁN: Kamran Agayev – Rashad Sadygov, Vurgun Hüseynov, Elnur Allahverdiyev, Rail Melikov – Ruslan Abishov, Mahir Sükürov, Rahid Amirguliev, Elvin Mammadov – Vagif Javadov, Murad Hüseynov. Szövetségi kapitány: Berti Vogts

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik